Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dün eleştirdi, bugün ziyarete gitti

        Dün bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda ''Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı seçiminde bir taraf mıdır?'' diyen Bülent Arınç, bugün Genelkurmay'daydı.

        TBMM Başkanı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a tebrik ziyaretinde bulundu ve Meclis çalışmaları hakkında bilgi verdi.

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı kapıda karşıladı. Başbaşa yapılan görüşme, 1 saat sürdü. Bülent Arınç, Büyükanıt'ı Genelkurmay Başkanlığına seçilmesinden ötürü tebrik etti. Görüşmede, son günlerdeki iç ve dış olaylarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Büyükanıt, çeşitli konularla ilgili bilgi aktarırken Arınç da Meclis çalışmaları konusunda bilgi verdi.

        Samimi bir ortamda ve oldukça yararlı geçtiği bildirilen görüşmeden

        Arınç'ın, ''son derece memnun ve Büyükanıt'ın görüşlerinden istifade ederek

        ayrıldığı'' öğrenildi. Büyükanıt da bu nazik ziyaretten ötürü memnuniyetini dile

        getirdi.

        Arınç, girişte ziyaretin yapıldığına dair deftere imza atarken, Büyükanıt

        kendisine eşlik etti.

        Arınç ne demişti? Dün katıldığı bir televizyon programında, Emekli Subaylar Derneği'nden, Genelkurmay Başkanlığı'na mektup yazıldığı ve 'Cumhurbaşkanlığı seçimine, müdahil olun' dendiğini belirten Arınç, "Ne hakla yapıyorsunuz böyle bir şeyi? Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı seçiminde bir taraf mıdır? Genelkurmay Başkanlığı'nın görevi, Cumhurbaşkanlığı'na müdahale etmek midir?" demişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa