Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Merrill Lynch Türkiye'den yayınlanan açıklamada, Merrill Lynch Türkiye'nin, 26 Eylül 2006 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ile Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) ilgili izinler için başvuruda bulunduğu, gerekli izinlerin alınması üzerine Merrill Lynch ve Tat Bank'ın bir araya gelerek hisselerin yüzde 100'ünün devriyle ilgili sözleşmeyi imzaladıkları bildirildi.

Açıklamada, Tat Bank'ın isminin Merrill Lynch olarak, Tat Menkul Kıymetlerin isminin de Merrill Lynch Menkul Değerler olarak değişeceği belirtildi.

Merrill Lynch Türkiye Genel Müdürü Kubilay Cinemre de açıklamada, bu hisse devri ile şirketin faaliyetlerini güçlendirerek büyütmek ve yerel sermaye piyasalarında önde gelen bir oyuncu olmak için gerekli lisansı sağlamış olduklarını vurguladı.

Merrill Lynch'in global stratejisinin müşterilerine yerinde hizmet götürmek ve gelişen piyasalardaki gelişmeye katkıda bulunmak olduğunu belirten Cinemre, bu gelişmenin şirketin global stratejisi ile uyumlu ve önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Satış sürecinde danışman kuruluş olarak görev alan Garanti Yatırım İcra Kurulu Başkanı Metin Ar da Garanti Yatırım olarak Merill Lynch'in Türkiye'de banka satın alması işlemine katkıda bulunmasından mutluluk duyduklarını, Merrill Lynch gibi kurumların Türkiye'de bulunmasının yabancı sermayeyi hem doğrudan yatırım hem de borsaya hisse yatırımcısı getirmek anlamında teşvik edeceğini belirtti.

Verilen bilgiye göre, 1992'de kurulan, bir şubesi ve 10 çalışanı olan Tat Bank'ın bundan önce yüzde 95,04 hissesi Salih Tatlıcı'ya, yüzde 4,96 hissesi ise Nurten Tatlıcı'ya aitti. 31 Mart 2006 itibarıyla aktif büyüklüğü 3 milyon 297 bin YTL olan Tat Bank'ın kredileri 250 bin YTL.

Banka, aktif büyüklükte 47. sırada bulunuyor.

37 ülkede ofisi bulunan Merrill Lynch'in ise yönettiği varlıkların toplam değeri yaklaşık 1,5 trilyon dolar.