Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Şarap eylemi medyada polemik başlattı

        Vatan Gazetesi yazarı Ruhat Mengi dünkü '10. Yıl Marşı böyle söylenmez' başlıklı yazısında alkol alıp marş söyleyen grubu, "Bir kere parklar uluorta elinde şarap bardağıyla gezinecek yerler değildir. Ayrıca bunu yaparken laiklik sloganı atma ve 10. Yıl Marşı'nı söyleme hakkına sahip değillerdir." sözleriyle eleştirdi. Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz ise sapla samanın birbirine karıştırılmaması gerektiğine dikkat çekerek, ABD'de park ve sokaklarda içki içmenin yasak olduğunu kaydetti. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur da protestonun tarzını tenkit ederek, "Atatürkçü olmakla içki içmek arasında bir bağ kurulamaz. İçki içmeyi marifet sayan bir anlayış içerisinde olamayız. Keşke hiç kimse içki içmese." diye yazdı. ADD adının pazar günkü eyleme karıştırılmış olmasına tepki gösteren Eruygur, "Gösterinin derneğimizle ilgisi bulunmuyor." dedi. Eruygur, protestoya giden ADD üyelerinin derneği temsilen değil, eyleme bireysel olarak katılmış olabileceğini aktardı.

        Üsküdar sahilindeki eylemi organize eden Som ise geri adım atarak kendisinin marş söylemediğini; fakat katılımcıların 10. Yıl Marşı okumalarına engel olamayacağını anlattı. Olayın içki konusu olmadığını kaydeden Som, Mengi ve Yılmaz'ı 'şaşkın demokratlar' olarak niteledi. Som'la birlikte içkili gösteride yer alan ressam Bedri Baykam ise Mengi'nin konuyu anlamadığını, protestonun tüm özgürlükler adına yapıldığını savundu. ABD ile Türkiye'yi kıyaslamanın yanlış olduğunu öne süren Baykam, dünyanın her ülkesinin kendi kuralları olduğunu kaydetti.

        Cumhuriyet yazarı Deniz Som, Üsküdar Belediye'sinin sahilde içki içme yasağını protesto etmek amacıyla geçen pazar günü Kız Kulesi'nin karşısında kendisine destek veren bir topluluk ile şarap içip 10. Yıl Marşı'nı söylemişti.

        Organizatör içki eylemini savundu

        Cumhuriyet yazarı Deniz Som, Üsküdar Belediyesi'nin parklarda uyguladığı içki yasağını protesto etmek için Üsküdar Sahili'nde içki eylemi organize etti. Eyleme katılanların ellerinde şarap bardakları ile laiklik nutukları atması ve 10. Yıl Marşı söylemesi bazı yazarlar tarafından eleştirildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa