Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İran uçağı Atatürk Havalimanı’na indirildi

        İran Hava Yolları’na ait bir yolcu uçağının bugün Türkiye hava sahasından geçiş izni alamayarak İstanbul Atatürk Havalimanı’na indirildiği öne sürüldü.

        Uçağın indirilmesinin ardından Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Hüsnü Gürcan Türkoğlu İran Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı. Görüşmede, Türk yetkililerin bu davranışının İran hükümetince protesto edildiği öğrenildi. Bu görüşmeden kısa bir süre sonra uçağın İstanbul’dan Tahran’a doğru yola çıkmasına izin verildi.

        Batab haber ajansının haberine göre, Venezüella ziyaretinde İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad’a eşlik eden, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Sanayi Bakanlığı uzmanları ile gazetecilerden oluşan 90 kişiyi taşıyan Boeing 707 tipi yolcu uçağı bu sabaha karşı 04:00 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı’na indirildi. Habere göre, Venezüllea’dan hareket eden söz konusu uçak, Senegal’ın başkenti Dakar’da yakıt ikmali için birkaç saat durakladıktan sonra, Tunus, Cezayir ve İtalya hava sahasından geçerek, Türk hava sahasına girdi. Ancak uçağın hava sahasını kullanmasına izin verilmedi ve uçak İstanbul Atatürk Havalimanı’na indirildi.

        İRNA: VALİLİK YANLIŞ ANLAŞILMADAN DOLAYI ÖZÜR DİLEDİ

        Bu gelişme üzerine, Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi İran Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı. Görüşmede, olayın İran hükümetince protesto edildiği öğrenildi. İran Resmi Haber Ajansı İRNA, bu görüşmeden sonra geçtiği haberinde uçağın TSİ 11:00 sıralarında Tahran’a doğru yola çıktığını duyurdu.

        Haberde, Türk yetkililerinin uçağın altına gelerek, yolcular arasına bulunan İran Dışişleri Bakanlığı Arap-Afrika Masası Başkan Yardımcısı Muhammed Riza Bageri ile görüştükleri bildirildi. İRNA, İstanbul Valiliği yetkililerinin olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını söylediği ve gecikmeden dolayı özür dilediklerini de kaydetti.

        Geçtiğimiz haftalarda da Türkiye üzerinden Suriye’nin başkenti Şam’a gitmeye çalışan bazı İran uçakları Diyarbakır havaalanına indirilmişti

        .DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa