Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sınırdaki PKK operasyonu sürüyor

        Hakkari'nin Yüksekova-Şemdinli-Çukurca ilçeleri üçgenindeki bölgede yaklaşık 250 PKK'lının bulunduğu belirlendi.

        Operasyona Bolu, Kayseri ve Tekirdağ'dan komandolar da katıldı. Hava destekli operasyonda mayına basan bir onbaşı şehit olurken, bir yüzbaşı ile bir er de yaralandı.

        Bölgede düzenlenen arazi aramasında, terör örgütü PKK’ya ait 30 adet roketatar, 44 kilo C4 patlayıcı, 3 bin 600 adet kalaşnikof mermisi, 18 adet havan mermisi, 64 adet el bombası, 4 bin 734 adet biksi mermisi, 247 adet uçak savar mermisi, 34 adet elektrikli fünye ile bu patlayıcılara ait malzeme ve yüklü miktarda gıda maddesi ele geçirildi Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, PKK’ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi kırsalında arazi araması sırasında, terör örgütünün daha önceden döşediği mayına basarak şehit olan Piyade Onbaşı Halil İbrahim Aslan’nın şehit olmasının ardından, bölgede arazi aramasına devam edildiği bildirildi.

        Operasyonda, PKK’ya ait çeşitli sığınaklarda ve arazi aramalarında 30 adet RPG 7 roketatar, 44 kilo C4 patlayıcı, 3 bin 600 adet kalaşnikof mermisi, 18 adet havan mermisi, 64 adet el bombası, 4 bin 734 adet biksi mermisi, 247 adet uçak savar mermisi, 34 adet elektrikli fünye, 118 adet şarjör, 2 adet akü, 7 piknik tüpü, 150 kilo peynir, 100 kilo pirinç, 650 kilo un, 500 kilo şeker, 40 kilo çay, 5 teneke zeytin ve 5 teneke yağ ele geçirildi.

        Askeri yetkililer, ele geçirilen malzemelerin teröristlerin kent merkezlerine sızıp eylem hazırlığı içinde olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa