Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS tercih kılavuzu açıklandı mı? KPSS tercih kılavuzu yayımlandı mı? İşte cevabı

        KPSS Lisans sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından kamu personeli adayları KPSS tercih kılavuzunun yayımlanıp yayımlanmadığını araştırmaya başladı. KPSS tercihleri için KPSS tercih kılavuzunun yayınlanması gerekiyor. Peki; KPSS tercih kılavuzu yayımlandı mı? KPSS tercihleri ne zaman başlıyor? İşte detaylar...

        KPSS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

        KPSS Lisans sınavı 22 Temmuz tarihinde gerçekleşmiş, sınav sonuçları 29 Ağustos tarihinde açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından gözler KPSS Lisans sınavı tercihlerine çevrildi. Peki; KPSS Lisans tercihleri ne zaman yapılacak? KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? Hemen belirtelim; henüz KPSS tercih kılavuzu yayımlanmadı. Dolayısıyla KPSS tercihlerinin başlanıç tarihi de henüz belli değil.

        REKLAM

        SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2018-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans (genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, alan bilgisi) ve öğretmenlik alan bilgisi testi (ÖABT) sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecek.

        ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 2018-KPSSlisans (genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, alan bilgisi) ve ÖABT değerlendirme işlemleri tamamlandı.

        Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ulaşabilecek.

        KPSS SINAV SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

        KPSS tercih işlemleri,ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet sitesinden yapılır. Aday işlemleri sistemine, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapıldıktan sonra işlem gerçekleştirilebilir.

        KPSS 2018 tercihi yapacak adaylardan; ortaöğretim mezunlarının KPSS P94, ön lisans mezunlarının KPSS P93 ve lisans mezunlarının da KPSS P3 puanına sahip olması gereklidir.

        Sistem üzerinden tercih listesini oluşturan adaylar, tercih ücretini de ödeyerek işlemlerini tamamlayabilirler.

        ÖSYM AİS SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa