Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Korkunç yangının ardından Yunanistan'da yeni kararlar alındı!

        Söz konusu yapılar kapsamında sel felaketinde sular altında kalan Mandra bölgesinde sel yatağı içinde bulunan 27 yapının, Attika sahillerinde bulunan ve insanların sahile ulaşmasını engelleyen 21 özel arazi duvarlarının ve Kapandriti, Lavrio ve Pendeli bölgelerinde yeniden ağaçlandırılması kararlaştırılan arazilerde bulunan 13 evin yıkılmasına karar verildi.

        Yıkım işlemlerinin önümüzdeki hafta başlayacağı ve günde üç ile dört yapının yıkılması planlandığı açıklandı. Çevre Bakanı Yiorgos Stathakis yaptığı açıklamada sırada 300'e yakın yasadışı yapının bulunduğunu söyledi.

        YUNANİSTAN'DA POLİS VE İTFAİYE ŞEFLERİ DEĞİŞİTİRİLDİ

        Yunanistan Kamu Güvenliği ve Sivil Savunma Bakanı Nikos Toskas'ın istifasının ardından Polis Şefi K. Tsuvalas ve İtfaiye şefi S. Terzudis görevlerinden alındı ve yerlerine Aristidis Andrikopulos ile Vasilis Mathopulos getirildi.

        Görevlerinden alınan polis ve itfaiye şefleri Hükümet Sözcüsü Dimitris Tzanakopulos ve eski Sivil Savunma Bakanı Nikos Toskas'ın huzurunda yaptıkları basın toplantısında bu ölümcül yangında yapmaları gerekenin en iyisini yaptıklarını, aynı durumda tekrar bu şekilde davranacaklarını belirtmişti.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa