Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Koray Şener son yolculuğuna uğurlanıyor! Ülker Stadı'ndaki törende duygusal anlar yaşandı - Fenerbahçe Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan derbi maçta rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve müdahalelere rağmen kurtarılamayan Koray Şener, Ülker Stadı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Fenerbahçe Spor Kulübü, Koray için bir tören düzenledi. Habertürk'ten Ahmet Selim Kul'unaktardığına göre sarı-lacivertli yönetim ve kulübün futbolcuları tam kadro olarak törene katıldı. Koray Şener'in Ülker Stadı'nda kombinesinin bulunduğu koltuk siyaha boyandı.

        Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kürsüye gelerek Koray'ın anısına bir açıklama yaptı. Koray'ın bulunduğu koltuğa adının verileceğini ve hep boş bırakılacağını dile getiren Ali Koç şunları söyledi:

        "Son görevimizi yerine getirmek için birlikteyiz. 1907 ve UNİFEB üyesi, Fenerbahçe aşkını tertemiz yüzünde taşıyan örnek Fenerbahçeli... Kısacık ömrünün son gününde yine Fenerbahçe'nin yanında olan güzel çocuk. Zamansız ayrılığın bizi kahretti. Arkadaşların seni çalışkan, özverili, ailesine ve insanlara değer veren, Atatürk'ü, kitapları ve şiirleri çok seven, herkes tarafından sevilen bir Fenerbahçe sevdalısı olarak anlatıyorlar. Senin için burada en sevdiğin yerde, unutulmaz anılarının olduğu mabedimizdeyiz. Birkaç gün önce 10 Kasım için arkadaşlarına 'Atamızın yanında olacağız' demişsin. Hiç aklın kalmasın, binlerce kişi olarak 10 Kasım'da seni en güzel şekilde temsil edeceğiz. Okul Açık'taki koltuğa senin adını yazıp hep boş bırakacağız ve adını hep yaşatacağız.

        Kederli anne, baba, ailene ve arkadaşlarına, büyük bir aile olduğumuzu hatırlatarak seni hiç unutmayacağımızı dile getirmek istiyorum. Güle güle iyi insan, mekanın cennet olsun."

        MEHMET TOPAL: ONUN FENERBAHÇE SEVGİSİ BİZE GÜZEL MİRAS OLACAK

        Takım kaptanları Mehmet Topal ve Hasan Ali Kaldırım da kürsüye çıkarak Koray için konuşma yaptı. Mehmet Topal "Korayımızın annesi ve tüm ailesi, başkanımız, yöneticilerimiz ve tüm Fenerbahçelilere merhaba. Koray bir deplasmanda yine bizim yanımızdaydı ne yazık ki bizi yalnız bıraktı. Fenerbahçe sevgisiyle, tertemiz kalbiyle, güler yüzüyle kalbimize kazınan Koray'ın artık bizimle olması onu unutacağımız anlamına gelmiyor. Onun Fenerbahçe sevgisi bize en güzel miras olacak. Bundan sonra Koray'ın annesi annemiz, babası babamız olacak. Allah başta ailene ve hepimize sabırlar versin." ifadelerini kullandı.

        HASAN ALİ KALDIRIM: "BU FORMAYLA HER ADIMIMIZDA YANIMIZDA OLACAKSIN"

        Hasan Ali Kaldırım ise şunları söyledi:

        "Bizi o kadar derin etkiledi ki artık bu tribünlere bakışım şahsım adına çok daha farklı ve anlamlı olacak. Sahaya çıktığımızda tribünlere bakarız. Bilhassa deplasman tribünleri ayrıcalıktır. Koray kardeşim bir deplasmanda bizi yalnız bıraktı. Acım çok büyük. Sen aramızdan zamansız ayrıldın, her şeyi bir anda anlamsız kıldın. Paranı, vaktini harcadın, hiç susmadan bizi destekledin. Sana söz olsun bu forma için attığımız her adımda her zaman sen olacaksın.

        Saygıdeğer Rıfat baba, Gülümser anne, hiç kimse Koray olamaz ancak bizleri evlat olarak kabul edin. Maddi ve manevi olarak yanınızda olmak istiyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Mekanın cennet olsun kardeşim"

        KORAY'IN AĞABEYİ:HER 10 KASIM'DA ZİYARETİNE GİTTİĞİN ATAMIZIN BU KEZ YANINA GİTTİN

        Koray Şener'in ağabeyi Eray Şener de kürsüde kısa bir açıklama yaparak şunları söyledi:

        "Daha birbirimize doyamadık, keşkelerimiz kaldı geriye. Her 10 Kasım'da ziyaretine gittiğin Atamızın, bu kez yanına gittin Korayım. Türk sporunda senin sayende yine tek yürek, tek nefes olacağız. Kaybımızdan sonra yanımızda olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız ve Sayın Fenerbahçe Başkanımız Ali Koç olmak üzere tüm Fenerbahçe camiasına teşekkür ederim."

        Konuşmaların ardından Koray'ın koltuğuna çelenk bırakıldı.Yapılan duadan sonra "Koray ölmedi kalbimizde yaşıyor" tezahüratları ve alkışlareşliğinde Koray'ın cenazesi omuzlarda stadyumdan ayrıldı.

        BİNLER KOCAELİ'NE AKIN ETTİ

        Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan derbi öncesi tribünde kalp krizi geçirerek kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Fenerbahçe taraftarı 22 yaşındaki Koray Şener, son yolculuğuna uğurlandı.

        Şener'in evinin önüne, çok sayıda sarı-lacivert forma giyen Fenerbahçe taraftarı ile üniversite arkadaşları da geldi. Habertürk'ten Ahmet Selim Kul'un aktardığına göre Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Göztepe, Sakaryaspor ve Bursaspor taraftarlı da cenazeye katılım gösterdi.

        REKLAM

        Şener için Mimar Sinan Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, baba Rıfat, anne Gülümser ve ağabeyler Eray ve Güray Şener taziyeleri kabul etti.

        Törene, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Fikri Işık ve Cemil Yaman, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, yöneticiler ve futbolcular, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can ile Fenerbahçe taraftar derneklerinin temsilcileri, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Kocaelispor ve diğer kulüplerin taraftarları, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

        Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, İzmit Beşiktaşlılar Derneği ile Ultraslan taraftar gruplarının törene çelenk gönderdiği görüldü.

        Törende baba Rıfat, anne Gülümser ve ağabeyleri Eray ve Güray Şener, üzerinde Fenerbahçe bayrağı ve 41 numaralı forma bulunan Koray Şener'in tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

        Burada ikindi vakti kılınan namazın ardından Koray Şener'in cenazesi, Körfez İlimtepe Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

        SPOR SALONUNA ADI VERİLECEK

        Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, gazetecilere yaptığı açıklamada, KOÜ'de bir spor salonuna Koray Şener'in adının verileceğini belirtti.

        ALİ KOÇ, CENAZEYİ BİR AN YALNIZ BIRAKMADI

        Koray Şener'in cenazesi sabah erken saatlerde Üsküdar Karacaahmet'te bulunan gasilhaneden alındı. DHA'nın haberine göre cenazeyi almaya Şener'in ailesi, okul arkadaşları, taraftarlar ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç geldi.

        Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Şener, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için Kocaeli'den gelmiş, tribünde aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.

        Şener, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. İlk yarı boyunca tribünde sessiz bir şekilde oturan Fenerbahçeli taraftarlar devre arasında stadı terk ederek Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa