Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hasan DÖNMEZ-Muhammed Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA,(DHA) -KONYA'da Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82'nci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene katılan 80 yaşındaki Zahide Şimşek, gözyaşlarına hakim olamadı. Atatürk'ün fotoğrafını görse bile gözyaşlarını tutamadığını belirten Şimşek, ''Atatürk´ü çok severim. Ama ben çok ağlıyorum, her sene ağlarım böyle. Fotoğrafını görsem ağlarım.  Ne zaman buraya gelsem ağlarım. Özellikle ziyaretine gelirim buranın" dedi.  

        Atatürk'ün ölümünün 82'nci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma törenleri, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon ve 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, askeri ve mülki amirler ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı´na çelenk konulmasının ardından saat 09.05'te sirenler çaldı. Yoldan geçenler ve tören alanındakiler saygı duruşunda bulundu. Bu sırada törene gelenler arasında bulunan Zahide Şimşek'in  ağlaması görenleri duygulandırdı. Atatürk'ü çok sevdiğini belirten Zahide Şimşek, ''Atatürk ile yoğurulduk. Bütün hayatım, kanım, canım Atatürk´tür benim. Atatürk´ü çok severim. Ama ben çok ağlıyorum, her sene ağlarım böyle. Fotoğrafını görsem ağlarım. Ne zaman buraya gelsem ağlarım. Özellikle ziyaretine gelirim buranın" dedi.

        Tören, Atatürk Evi Müzesi´nde sergi açılışıyla sona erdi. DHA-Genel Türkiye-Konya / Merkez Hasan DÖNMEZ-Muhammet Salih BÜYÜKSAMANCI

        2020-11-10 11:21:08

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa