Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya’nın Hüyük İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak otogarın önümüzdeki ay ihalesine çıkılacağını söyledi.

        Çiğdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın son ilçe ziyaretinde otogar inşaatının yapılacağı alanda incelemelerde bulunduğunu vurgulayarak, “Hüyük ilçemiz için otogar çok elzemdi. İhalesini Büyükşehir Belediyemiz önümüzdeki ay yapıyor. Hemen arkasından da inşallah yeni oto sanayi sitemizin ihalesine gireceğiz. Bu çalışmalar bizi mutlu ediyor, çünkü Hüyük her geçen gün kalkınıyor, büyüyor, değişiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilçemize verdiği desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

        Otogarın ilçeye kazandırılmasının önemine de vurgu yapan Başkan Çiğdem, Hüyük ilçesinin İstanbul yolu üzerinde bulunduğunu hatırlatarak, Gembos güzergahlı Yeni KonyaAntalya karayolunun da açılmasının ardından bölgenin ulaşımda önemli bir güzergah haline geleceğini vurguladı.

        Çiğdem, şunları kaydetti: “Hüyük nüfusunun büyük bölümü İstanbul ilimizde yaşıyor. O yüzden mahallelerimizin içerisinden yolcu taşımacılığı için geçiş yapan firmalarımız da var. Şimdi otogarı bütünleştireceğiz. Otogarımız 7 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulacak. Hüyük ilçemize uzun yıllar yetecek şekilde inşa edilecek.Bu da bizleri ziyadesiyle memnun ediyor.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa