Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya’nın Beyşehir ilçesinde başlatılan “Benim de dikili bir fidanım olsun” etkinliği çerçevesinde, mahalle sakinleri çok sayıda meyve fidanını toprakla buluşturdu.

        Beyşehir’e bağlı Akçabelen Mahallesinde ikamet eden gençler, sosyal medya üzerinden fidan dikim kampanyası başlattı. Kampanyaya mahallede yaşayan vatandaşların yanı sıra, yurtdışında yaşayan gurbetçiler de katılımlarıyla ilgi gösterdi. Mahalle sınırları içerisinde yer alan mesire alanlarının yanı sıra, yöredeki ata yadigarı olan çeşmelerin etrafında da fidan dikimleri gerçekleştirildi. Fidanları Toprakla buluşturmanın ardından can suyu verilen fidanların korunması amacıyla etrafı tel örgülerle çevrildi.

        Kampanyaya imza atan gençler, maksatlarının yörede ikamet eden Çetmi Şeker Fasulyesi ekimi yapan üreticiler ile diğer tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçilerin çeşme başlarında mola verirken büyüyecek ağaçların meyvelerinden istifade etmesi olduğunu belirtti. Gençler, “Yoldan geçen misafirlerimiz de çeşme başlarında su içerken bu ağaçlardaki meyvelerden faydalanabilecek. Ayrıca, doğadaki hayvanlar da bu meyvelerden istifade edebilecek. Bu maksatla yöremizde yaklaşık çeşitli türde 100 meyve fidanını toprakla buluşturduk. Etkinliğimize hem maddi, hem manevi destek veren, hem de fidan dikerek katılan herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah gelecek nesillere çok önemli gördüğümüz, herkese örnek olabilecek bir hatıra bıraktığımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa