Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 10 yaşında doğuştan zihinsel engelli Mustafa’nın itfaiyeci olma hayalini gerçeğe dönüştürdü.

        Merkez Selçuklu ilçesinde yaşayan Ali ve Dilek Taş çiftinin 3 çocuğundan biri olan ve doğuştan zihinsel engelli 10 yaşındaki Mustafa Taş'ın tek isteği olan itfaiyecilik mesleği gerçek oldu. Baba Ali Taş, oğlunun itfaiyeci olma hayalini gerçekleştirmek için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a sosyal medyadan mesaj göndererek, oğlunun itfaiyeci olma arzusundan bahsetti. Başkan Altay da gönderilen mesaja kayıtsız kalmayarak Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına, küçük Mustafa’nın itfaiyeci olma hayalini gerçekleştirmeleri talimatını verdi.

        İtfaiyeci üniformasını giyip itfaiye aracıyla şehir turu attı

        Bunun üzerine Baba Ali Taş, oğlu Mustafa ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Selçuklu İtfaiye Merkezine gitti. İtfaiyeci üniformasını giyen Mustafa daha sonra itfaiye aracına binerek şehir turu attı. Siren çalarak şehir turu yapan küçük Mustafa, daha sonra itfaiye bahçesinde yangın hortumuyla su sıktı. İtfaiyeci ağabeyleriyle keyifli anlar geçiren Mustafa bir günlüğüne de olsa da itfaiyeci olmanın mutluluğunu doyasıya yaşadı.

        Mustafa’nın küçüklüğünden itibaren içinde itfaiye sevgisi olduğunu belirten baba Ali Taş, "Mustafa her gün itfaiyeci olmak istiyordu. Ben de bu talebimizi Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a sosyal medya üzerinden mesaj göndererek ilettim. Mustafa’nın itfaiyeci olmak isteğini söyledim. Uğur Başkanım da bizi kırmadı sağ olsun. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından arayarak davet ettiler. Buradaki herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Mustafa’nın isteğini yerine getirmiş oldular. En mutlu Mustafa oldu şu anda. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa