Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şemsi Tebrizi Mescidi ve Türbesinde restorasyon çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, 745. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri için Konya’ya gelecek misafirler için, çalışma alanı dışında güvenli ziyaret koridoru oluşturarak eseri 717 Aralık tarihleri arasında ziyarete açık tutacak.

        Konya genelinde tarihi eserleri restore ederek gelecek kuşaklara aktarma konusunda önemli çalımalar yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, Şemsi Tebrizi Mescidi ve Türbesi ile hemen yanında bulunan Emir İshak Bey Türbesi’nde restorasyon çalışması yapıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Şemsi Tebrizi Mescidi ve Türbesi’nin 13. yüzyılda yapıldığının bilindiğini belirterek, bu önemli eserin yanında bulunan Emir İshak Bey Türbesi ile birlikte gelecek nesillere aktarılması için çalıştıklarını söyledi.

        "Şebi Arus Haftasında ziyaret edilebilecek

        Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar Konya genelinde çok sayıda ecdat yadigarı eseri restore ettiklerini kaydeden Başkan Altay, “Medeniyetimizin önemli bir mirası olan, hem Konya için hem de Hazreti Mevlana için büyük önemi olan Şemsi Tebrizi için yaptırılan mescit ve türbede yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Yapının raspası, dış duvar taşlarının derzinin açılması yapıldı. Daha sonra da iç ve dış duvarlara enjeksiyon gerçekleştirildi. Çatı elden geçirilerek kurşunları yeniden yapıldı. Şu anda da kalem işleri devam ediyor. Şemsi Tebrizi Mescidi ve Türbesi ile hemen yanlarında bulunan Emir İshak Bey Türbesi’nin restorasyonu toplamda 1,5 milyon liraya mal olacak. Çalışmayı 2019’un yaz aylarında tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

        Konya Büyükşehir Belediyesi, 717 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Hazreti Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri esnasında inşaat alanı dışında güvenli ziyaret koridoru oluşturarak eserin ziyaret edilmesine imkan sağlayacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa