Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya’da talasemi hastaları ve aileleri düzenlenen şenlikte bir araya geldi.

        Mevlana Talasemi Hastaları ve Aileleri Yardımlaşma Derneğinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği talasemi şenliğinin dördüncüsü Dutlu Koruluğunda gerçekleştirildi. Talasemi hastaları ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşen şenlikte konuşan Dernek Başkanı Mustafa Dolu, “Talasemi, halk arasında Akdeniz anemisi olarak bilinmektedir. Anne ve babadan çocuklara geçen talasemi geninin bozuk olması sebebiyle hastalarımız yaşamlarını sürdürebilmeleri için her üç haftada bir, iki ünite kan almaları gerekmektedir. Hastalarımızın hayatta kalabilmeleri için duyarlı vatandaşlarımızın bizleri düşünerek kan bağışında bulunmalarını önemle arz ediyorum” dedi.

        Şenliğe Konya’da bulunan hastaların yanı sıra Karaman, Aksaray, Antalya, İzmir ve Adana’da ikamet eden hasta ve ailelerinden de katılımlar olduğunu ifade eden Başkan Dolu, “Hastalarımızın moral ve motivasyonlarını artırıcı bu tür etkinliklerin düzenlenebilmesi için kurumlarımızdan, belediyelerimizden destek talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa