Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Türkiye'deki vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin detaylı bilgiler ilk kez "Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018" adlı raporda yayımlandı. Raporda, vakıf üniversitelerinin tam bursluluk oranlarına ilişkin bilgilere de yer verilirken, öğrencilerine 15 farklı burs imkanı sağlayan KTO Karatay Üniversitesi, yüzde 17 tam burslu oranı ile Türkiye’nin en çok burs veren 8. üniversitesi unvanına sahip oldu.

        KTO Karatay Üniversitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, YÖK tarafından ilk kez hazırlanan Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018 Raporunda, vakıf üniversitelerinin öğrenci başına cari gider miktarları, bursluluk oranları, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen toplam proje bütçeleri ile bu üniversitelerin ÖSYM tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) gibi sınavlardaki başarılarına yer verildiği belirtildi. Açıklamada, raporda, ÖSYM kılavuz verilerine göre, vakıf üniversitelerinin tam bursluluk oranlarına ilişkin bilgilere de yer verildiği kaydedilerek, "Burslarıyla tam bir vakıf üniversitesi olan ve öğrencilerine 15 farklı burs imkanı sağlayan KTO Karatay Üniversitesi rapora göre, yüzde 17 tam burslu oranı ile Türkiye’nin en çok burs veren 8'inci üniversitesi unvanına sahip oldu. Üniversite bünyesinde 20172018 akademik yılında toplamda 359 öğrenci tam burslu olarak eğitim aldı. Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018 Raporunda 'Bünyesinde Tıp Fakültesi Bulunan Vakıf Üniversiteleri' sıralamasında ise ilk kez 20152016 eğitim öğretim yılında öğrenci alan ve kısa sürede büyük bir başarı kaydeden, öğrencilerini Medicana Hastanesi Afiliye anlaşması ile yoğun uygulamalı eğitim ile buluşturan KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi, ÖSYM 2017 kılavuzuna göre yerleşen öğrencilerin başarı sırasında 13'üncü sırada yer aldı. Ayrıca KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi 'Bünyesinde Hukuk Fakültesi Bulunan Vakıf Üniversiteleri' sıralamasında 10. sıraya yerleşti. Üniversite böylelikle başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu. Başarılarını önlisans ve lisans eğitiminin yanında lisansüstü düzeyde de gösteren, her biri kendi uzmanlık alanında önemli başarılara imza atmış akademisyenleri bünyesinde barındıran KTO Karatay Üniversitesi, ALES sayısal başarı sıralamasında vakıf üniversiteleri içerisinde 15'inci olurken, tüm üniversiteler arasında 39'uncu sırada yer aldı" denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa