Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya'nın Derbent İlçe Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ilçeye kazandırılan yeni konutlarla evi olmayanlar ev sahibi olacak. 2+1 planlanan evler, Temmuz ayının sonunda sahiplerine teslim edilecek.

        Derbent Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapımına başlanan binalarda sona gelindi. Büyük oranda tamamlanan binaların çevre düzenlemesi ve bahçe duvarı yapımına geçildi. İlçe halkının hayalini kurduğu evler yaklaşık 15 gün içerisinde sahiplerine teslim edilecek. Ev sahiplerinin noter huzurunda çekilen kura ile belirlendiğini ifade eden Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olabileceklerini vurguladı.

        Başkan Acar, “Burada 47 Derbentli ev sahibi olacak. Yaklaşık 5 milyon 600 bin liralık yatırım yapıldı. Derbent için de modern hayata geçişin başlangıcı anlamına geliyor. Asansörlü, kaloriferli ve daha düzgün binalara güzel memleketimizin güzel insanları da kavuşmuş olacak. Temmuz ayının sonunda yüklenici firma binaları ev sahiplerine teslim edecek. Şimdi bahçe düzenlemesine geçildi. TOKİ, bütün Türkiye’de olduğu gibi Derbent'e de güzel bir yatırım yaptı. TOKİ ile birlikte bundan sonra Derbent de daha derli toplu binaların yapılacağını ifade edebiliriz. Bu evleri biz özellikle vatandaşlarımız için cazip olsun diye 2+1 şeklinde planladık. Çok kullanışlı bir daire olduğunu dile getirebiliriz. Binalarımızda geniş oturma alanları var. Ve salon bölümü mutfak ile iç içe olduğu için çok kullanışlı olarak yapıldı. Çok rahatlıkla bir ailenin yaşayabileceğini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

        “Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar”

        Ödemelerin vatandaşın cebine göre ayarlandığını dile getiren ilçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, “TOKİ’nin şartlarını başka hiç kimse sağlayamıyor. Önden 2025 bin lira para verildi. Ev sahipleri ayda 650 lira gibi uygun bir fiyata ev sahibi olacaklar. Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacak. Toplu konutların devletimizin sağladığı büyük bir imkan olduğunu vurgulamakta fayda var” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa