Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da avukata silahlı saldırı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Olay saat 14.00 sıralarında Konya Adliyesi otoparkında meydana geldi. Habertürk'ten Zafer Samancı'nın haberine göre, Konya Barosu'na kayıtlı olan avukat Abdulkadir İnci, aracını park ettiği sırada 2 kişi yanına yaklaştı.

        2 KURŞUNLA YARALANDI

        Şüpheliler İnci'nin içinde bulunduğu araca doğru ateş açtı. İnci, bacaklarına isabet eden 2 kurşunla yaralandı.

        İki şüpheli, adliyede görevli polisler tarafından kısa sürede yakalanıp gözaltına alındı. Yaralı avukat olay yerine gelen ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

        REKLAM

        BARO BAŞKANI ALADAĞ: DOSYANIN TARAFI DEĞİL VEKİLİYİZ

        Konya Adalet Sarayı bahçesinde açıklama yapan Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, meslektaşı avukat Abdülkadir İnce'ye yapılan saldırıyı kınadı. Dosyaların tarafı değil vekili olduklarını vurgulayan Aladağ, "Her defasında sizler aracılığıyla vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Bizler dosyanın tarafı değil vekiliyiz. Bizler sizden aldığımız yetki çerçevesinde kanunun, meslek kurallarının ve diğer mevzuatın bize tanıdığı hak ve yetkiler çerçevesinde sadece ve sadece görevini yerine getirmeye çalışan insanlarız. Bu şekilde saldırıların hiçbir amaca hizmet etmeyeceğini hepimizin bilmesi gerekmektedir. Maalesef son dönemde avukatlara yönelik bu tür saldırıların artarak devam ettiğini görmekteyiz. O nedenle şunu ifade etmek istiyoruz; avukat madem yargının kurucu unsurudur, olmazsa olmazdır, bu şiddete bir an önce 'dur' demeliyiz. Başlangıçta bu konuya ilişkin mevzuatın en hızlı şekilde değiştirilerek, cezaların azami seviyeye çıkarılması gerekiyor. Evet, hukuka olan inancımız vardır, vicdanımız vardır. Bu çerçevede biz bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Şüpheli ya da şüphelileri yargı önünde en ağır cezayı alması için tüm meslektaşlarımızla el birliğiyle mücadele edeceğiz. Çok acıdır ki olayın şüphelileri birazdan kolluk kuvvetlerine ya da savcılığa ifade verecek. Evet, onların da müdafaa hakkı var. O müdafi de Konya Barosu mensubu olacaktır. Bunun idrak edilmesini ve anlaşılmasını bir kez daha ifade ediyorum. Tesellimiz şu ki meslektaşımızın sağlık durumu iyidir. Buradan bir kez daha bu ve benzeri olmuş veya olacak olan saldırıları kınıyorum" diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa