Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Konya bayram namazı saat kaçta? Diyanetin Konya bayram namazı saati

        2018 yılı Ramazan Ayı'nın sona erdiği bugünlerdeRamazan Bayramı telaşı başladı. Tutulanson oruç ile Ramazan Ayı geride kaldı. Bayramın başlangıcı olarak kabul edilen Bayram Namazı saatleri herkes tarafından merak ediliyor. İşteKonyaiçin Ramazan Bayram Namazına dair her şey...

        KONYARAMAZAN BAYRAM NAMAZI SAATİ

        Her yıl tarih bazında biraz daha geriye gelen Ramazan Bayramı, bu yıl haziran ayında kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı tarih bilgilerine göre Ramazan Bayramı, bu yıl mübarek ayın son orucunun 14 Haziran Perşembe günü tutulmasıyla birlikte aynı gün arefe günüyle başlayacak. Bayramın birinci günü 15 Haziran'da idrak edilecek.

        Konya'da Ramazan Bayram Namazı Saati:06:11

        KONYA İLÇELERİ BAYRAM NAMAZI SAATİ

        KONYA 6:11
        AKŞEHİR 6:14 ALTINEKİN 6:08
        CİHANBEYLİ 6:07 ÇELTİK 6:11
        DERBENT 6:12 DOĞANHİSAR 6:13
        HÜYÜK 6:14 ILGIN 6:12
        KADINHANI 6:11 KARATAY 6:11
        KULU 6:06 MERAM 6:11
        SARAYÖNÜ 6:10 SELCUKLU 6:11
        TUZLUKÇU 6:13 YUNAK 6:12
        AHIRLI 6:14 AKÖREN 6:12
        BEYŞEHİR 6:14 BOZKIR 6:14
        ÇUMRA 6:11 DEREBUCAK 6:16
        EMİRGAZİ 6:05 EREĞLİ-KON 6:06
        GÜNEYSINIR 6:11 HADİM 6:13
        HALKAPINAR 6:05 KARAPINAR 6:07
        SEYDİŞEHİR 6:15 TAŞKENT 6:13
        YALIHÜYÜK 6:14

        BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

        Önce“Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama”diye niyet edilerek namaza durulur.Sonra imam ve cemaat sessiz bir şekilde “Subhaneke” duasını okunur.Sübhanekeden sonra imamla birlikte“Allahu Ekeber”diyereküç defatekbir getirilir.

        REKLAM

        Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde oldugu gibi), birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır.Üçüncü Tekbirin ardından elleri bağlayınca İmam önceFatiha, sonraKur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyetokur ve imamla birlikte rükuya eğilinir.RükuveSecdeler yapilarak ayaga (ikinci rekata) kalkilir ve eller baglanir.İkinci rekatta, imam önceFatihaveKur’an’dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyetokur. Sonra imamla birlikteAllahu Ekeber”diyereküç defatekbir getirilir.

        Tekbir getirirken eller kulaklara kaldırılıp yana bırakılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır.Dördüncü tekbirdeelleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir.RükuveSecdeler yapilarak oturulur.Oturuşta imam ve cemaat,EttahiyyatuveAllâhumme salli,Allâhumme BârikveRabbenâdualarını okur.Dualardan sonra imamla birlikte önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.

        BAYRAM İLE İLGİLİ BAZI SORULAR

        Soru: Bayramın toplum hayatımızdaki yeri nedir?

        Cevap: Bayramın toplum hayatımızda üstün bir yeri vardır.

        Zira bayramlar müslümanları birbirine yaklaştıran, kardeşlik duygularını kuvvetlendiren dargınlıkları kaldıran önemli günlerdir

        BAŞKAN AKTAN'DAN BAYRAM MESAJI

        TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Berdan Aktan yaptığı açıklamada, başı rahmet ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş olan ve oruç ibadetiyle geçen bir ayın sonunda Ramazan Bayramına erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Maneviyatın en üst seviyeye çıktığı bu ayda vicdan muhasebesi yaparak eksiklerin giderilmesi için bulunmaz bir fırsat yakalandığını belirten Aktan, “11 ayın sultanı Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü, bayramı karşılamanın sevincini yaşıyoruz. Küskünlükleri, kırgınlıkları unutarak birlik içerisinde Ramazan Bayramını idrak edelim.

        Büyüklerimizi ve akrabalarımızı ziyaret edip bayramlaşalım. Aziz şehitlerimiz başta olmak üzere dualarımızda İslam alemini unutmayalım. İslam Coğrafyasında kan ve gözyaşının sona erdiği, Suriye’de savaşın bittiği, Filistin’in özgürlüğüne kavuştuğu, Myanmar’da Müslümanlara karşı zulmün sona ermesi ümidiyle nice bayramlara birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmak dileğiyle Ramazan Bayramımız mübarek olsun” dedi

        Haberi Hazırlayan: Haktan Demir
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa