Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Körfez Belediyesi, ‘Beşikten Mezara Hizmet’ parolası ile yeni doğan bebeklere ‘hoş geldin’ diyor, vatandaşların acılı günlerinde de yüklerini hafifletiyor.

        Körfez Belediyesi, ‘sosyal belediyecilik’ anlayışı ile yürüttüğü projeler ile Körfezlilere ‘beşikten mezara’ hizmet sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda ilçede yeni doğan bebeklere, ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi ile ‘merhaba’ diyen Körfez Belediyesi, kurulan özel ekipler ilçedeki yaşlıları ziyaret ediyor, onlarla sohbet ederek çeşitli hediyeler sunuyor. Hayatını kaybeden vatandaşların acılı günlerinde ise yükleri hafifletiliyor.

        Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen ve 2017 yılında başlatılan ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi kapsamında ilk yıl 3 bin aile ziyaret edildi, set hediye edildi. Ekipler bu yılın ilk 10 ayında 3 bin 200 aileyi ziyaret etti. Ailelere ziyarette verilen bebek seti içerisinde ise tamamı yerli ürün olan ihtiyaç malzemeleri yer alıyor. Ayrıca 2014 yılından bu yana 133 bin kişilik yemek servisi yapıldığını belirten yetkililer, 2018 yılının ilk 10 ayında 35 bin kişilik yemek yardımında bulunulduğunu belirtti.

        Öte yandan Körfez Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü cenaze hizmetlerinde de vatandaşlara en iyi şekilde hizmet vermek adına çalışma yürütüyor. İlimtepe’de cenaze hizmetlerinin yürütüleceği modern hizmet binasında sona doğru gelinirken, Asri Mezarlığı’nda da vatandaşların cenaze hizmetlerinin yürütüldüğü sırada beklemesi için alan oluşturuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa