Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğru Hamlede Buluşalım Projesi’nden yeni bir hamle daha geldi. Büyükşehir Kocaeli genelinde talepte bulunan 86 okula satranç sınıfı kazandırdı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın ödüllü çalışması olan ‘Doğru Hamlede Buluşalım Projesi’ yeni bir hamle daha gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelinde projeden yararlanmak için talepte bulunan ilkokul, ortaokul ve liselere toplamda 86 adet satranç sınıfı kazandırdı. Satranç sınıfı talep eden 17 okulun ise çalışmaları tamamlanıp, yıl içerisinde okullara 17 adet daha satranç sınıfı kazandırılacak. Bu kapsamda 86 satranç sınıfı proje kapsamına alındı. 71 sınıf yıl içerisinde okullara kazandırılırken, geriye kalan 15 sınıf, 20182019 eğitim ve öğretim dönemi öncesi okullara teslim edildi. Spor Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin okullarında satranç oynayabilecekleri tam donanımlı bir sınıfa kavuştu.

        Okul yönetimlerinin okul içinde belirlediği alan Büyükşehir Belediyesi tarafından dizayn edilerek satranç sınıfı haline getirildi. Sınıflar aynı anda 20 çocuğun satranç oynayabileceği şekilde oluşturuldu. Sınıflara; 10 adet satranç masası, sandalyeler, eğitim tahtası ve eğitim modülleri yerleştirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa