Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Barışı yasasının geçerli olduğu tarihten sonra yapılan kaçak yapıları tespit ederek güvenli bir şekilde yıkımını gerçekleştiriyor.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İmar Barışı yasası konusunda vatandaşları bilgilendirmeye devam ederken suiistimallere izin vermiyor. Yasanın geçerli olduğu 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapılarla ilgili çalışma gerçekleştirilirken, bu tarihten sonra yasadan faydalanma düşüncesiyle yapılan yeni kaçak yapılar, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyeleri işbirliğiyle tespit edilerek yıkılıyor. Bu kapsamda Kandıra’da 54, Dilovası’nda 32 ve Kartepe’de 1 adet kaçak yapı, Büyükşehir ekiplerince tahliye edilerek yıkımı gerçekleştirildi.

        7143 sayılı İmar Barışı yasasının geçerli olduğu tarihten sonra Dilovası, Kandıra ve Kartepe ilçelerinde kaçak yapılaşma gözlendi. İlçe belediyeleri ile birlikte gerçekleştirilen çalışmalarla gerek arazide gerekse uydu fotoğrafları üzerinden tespit edilen yapılar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Bu kapsamda Kandıra’da 54, Dilovası’nda 32, Kartepe’de 1 adet kaçak yapı Büyükşehir ekiplerince tahliye edilerek yıkıldı.

        Tespitler gerek arazide gerekse uydu fotoğrafları üzerinden gerçekleştiriliyor. Belirlenen kaçak yapılar, titizlikle gerekli işlemlere tabi tutuluyor. Tespit edilen kaçak yapılarda gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra insan ve eşya tahliyesi sağlanarak yıkım işlemi gerçekleştiriliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa