Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü üyeleri, Uzuntarla’da bulunan Doğal Yaşam Parkı Ormanya’yı ziyaret etti.

        4 bin dönüm araziden oluşan Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı, ‘Ormanya’nın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları sürdürülüyor. 53 farklı türden 467 hayvan, 40 araçlık karavan kamp alanı, 3 bin araçlık ücretsiz otoparkı, 100 çadırlık kamp alanı, 15 kilometrelik bisiklet, 21 kilometrelik yürüyüş parkuru ve 5 bin kişilik mesire alanını içinde barındıran Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı içerisinde, birçok sosyal donatı da yer alıyor. Ormanya’da; kızıl geyik, alageyik, karaca, ceylan, şamua, Anadolu dağ keçisi, yılkı atı, yaban koyunu, siyah kıl keçisi, minyatür keçi, tiftik keçisi, karakaya, karagül koyunu, oklu kirpi, mardin beyaz eşeği, lama, deve kuşu, tavus kuşu, at, midilli atı, zebra, kuğu, yeşilbaşlı yaban ördeği ve sülün olmak üzere çeşitli türden hayvanları bir arada gören Kartepeli minikler, doğa ve hayvan sevgisinin tadını doyasıya çıkardı.

        Çevreye ve doğaya önem veren çocuklar yetiştirebilmek için Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü çalışmalarını çeşitli aktivitelerle sürdürüyor. “Bu yaz eğlenelim öğrenelim” sloganıyla çıkılan yolda, Kartepeli minikler de farkındalık oluşturma spora, eğlenceye, aktiviteye katılmayan doğa ile buluşmayan çocuk kalmaması hedefleniyor.

        Öte yandan, sosyal belediyecilik faaliyetleriyle, herkesin takdirini toplayan Kartepe Belediyesi, çocukların bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak için sosyal ve eğitici faaliyetlerine aralıksız devam ederken, çocukların özel günlerini de unutmayarak onların mutluluğuna mutluluk katıyor. sevindirebilmenin, gülümsetebilmenin ve çocukların kalbine dokunabilmenin önemine vurgu yapan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, çocukların hepsinin doğum günlerini mektup ile de kutlamaya devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa