Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin D100 42 Evler bölgesinde inşa ettiği yaya köprüsü oluşmaya başladı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi D100 üzerinde kalan son eski yaya köprüsünün yerine de yenisini yapıyor. İzmit D100 kent geçişi üzerinde irili ufaklı pek çok yaya köprüsü inşa eden Büyükşehir Belediyesi böylelikle D100’ün böldüğü şehir merkezinde yaya trafiği akışı sağlamış oldu. Ulaşım Daire Başkanlığı bu kapsamda D100 42 Evler Mahallesi bölgesine de bir yaya köprüsü inşa ediliyor. Yeni köprü tamamlanınca eski yaya köprüsü yıkılarak kaldırılacak.

        Yapım çalışmaları devam eden yaya köprüsün tabiliye imalatları gerçekleştiriliyor. Son tabliyenin konulmasıyla köprü zemini bir bütün haline gelecek. Köprünün asansör çalışmaları devam ediyor. Bayramda Real yönündeki ve orta asansör kullanılabilecek. Merdivenler ise her iki yakada kullanılabilir olacak. Orta merdiven bayramdan sonra eski köprünün yıkılması sonrasında yapılacak. Yeni köprünün tamamlanmasıyla bölgede karşıdan karşıya geçişler güvenli bir şekilde gerçekleştirilecek.

        42 Evler ve Kandıra Sapağı bölgesini birbirine bağlayan yaya köprüsü çelik malzemeden imal ediliyor. Yaya köprüsü Salim Dervişoğlu Caddesi ile D100 Karayolu ve demiryolun geçerek İzzet Uzuner Sokağa kadar uzanıyor. Toplam uzunluğu 88,5 metre olan yaya köprüsü 3 metre genişliğinde inşa ediliyor. Köprünün her iki ayağında ve ortasında asansör yer alıyor. İş kapsamında 255 ton çelik malzeme kullanılırken temel için 540 metre fore kazık 400 metreküp beton ve 45 ton da inşaat demiri uygulandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa