Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmit Belediyesi tarafından oluşturulan Kurban Bayramı için boğa timi oluşturuldu.

        Zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve aralarında veteriner hekimin de yer aldığı 5 kişilik boğa timi Kurban Bayramı boyunca görev yapacak. Bayram öncesi ve bayram sırasında kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için oluşturulan tim özele eğitim de aldı. Belediyenin veteriner hekimi gözetiminde hazır kıta olarak bekleyecek ekip, kaçan kurbanlıkları, içerisinde sakinleştirici bulunan havalı aletlerle sakinleştirerek zarar görmelerini engelleyecek.

        Kurbanlık hayvanı kaçan vatandaşları belediyeyi aramaları konusunda uyaran yetkililer, “Kaçan boğaları sopayla veya kendi yöntemlerinizle yakalamaya çalışmayın. Bu mücadele sırasında hayvan ürküp insanlara ve çevreye zarar verebilir. Ayrıca bilinçsizce yapılan mücadele kurbanlık hayvanların zarar görmesine de neden olabilir. Vatandaşlar, kaçan kurbanlıkları için 318 00 00 numaralı telefondan yardım isteyebil” şeklinde konuştular.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa