Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmit Belediyesi tarafından okuma bilincini arttırmak ve okumaya teşvik etmek amacı ile faaliyete geçirilen sokak kütüphanelerine bazı kişilerce zarar veriliyor.

        İzmit Belediyesi tarafından 3 yıl önce Yürüyüş Yolu üzerinde hizmete açılan Sokak Kütüphaneleri, her yaştan vatandaşa hitap etmeye devam ediyor. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile Yürüyüş Yolu’nun Vakıflar Bankası ve Ulugazi İlkokul önüne kurulan sokak kütüphanelerine bazı kişiler sık sık zarar veriyor. Kütüphanelerde bulunan kitaplar okuyucuya ulaşamadan toplu olarak imha ediliyor ya da ticari amaçlı satılmaya çalışılıyor. İzmit Belediyesi yetkilileri kütüphanelerdeki zararları kısa süre içinde gidererek tekrar faaliyette olmasını sağlıyor.

        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, “tespiti yapılan aksaklıklar giderilmekte ve kişilere gereken cezalar verilmekte olsa da topluma hizmet için çalışmaya devam eden Sokak Kütüphanelerimizi korumaya ve kollamaya halkımızın da hassasiyet göstermesinin fayda sağlayacaktır. Avrupa’nın da bir çok şehrinde olduğu gibi halkımızın kaliteli zaman geçirmesine imkan sunmak, okuma bilincini arttırmak ve okumaya teşvik etmek amacı ile hizmet veren sokak kütüphaneleri için biz de gereken hassasiyeti göstereceğiz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa