Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gölcük’ün Şevketiye Köyü’nde düzenlediği ve Kafkasya kültürünün yaşatıldığı 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri başladı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1012 Ağustos tarihleri arasında Gölcük’ün Şevketiye Köyü’nde 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri’ni düzenliyor. Gürcü ve Çerkezler’in oluşturduğu Abhaza topluluğunun yer aldığı ve Kocaeli’nde üç gün sürecek şenlik başladı. İlk günde Öykü Gürman konseriyle vatandaşlar eğlenirken, yöre halkı da şenliğe yoğun ilgi gösterdi. Gölcük ilçesi Şevketiye köyünde düzenlenen şenliğin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Gölcük ve Köyleri Dernek Başkanı Ergün Uzuner, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Şenlik açılışında konuşan Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Gerçekten çok güzel bir yerde bu şenlik düzenleniyor. Kafkasya coğrafi acıdan önemli ve stratejik bir yere sahiptir. Kafkas halkları hem ülkemiz için hem de Kocaeli’miz için önem arz ediyor. Kafkas halklarının kültürünü yaşatması bizim için bir görevdir. Kocaeli bir kültür ve dünya kentidir. Biz sizlerin kendi kültürünüzü yaşatmak ve daha sonra ki kuşaklara aktarmanız için hep destek verdik. İnşallah bundan sonrada destek vermeye de devam edeceğiz” dedi.

        Yöre halkının ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği şenliğin ilk gününde, Büyükşehir Belediye Mehteran takımının sahne almasıyla başladı. Kafkas halk oyunlarının da sahnelendiği şenlikte, Öykü Gürman sevilen parçalarını seslendirdi. Şenlik boyunca Kafkasya ve Türk Halk Oyunları, animasyon ve gösteri şovları, palyaço gösterisi, yöresel oyunlardan örnekler sergilenecek. Ayrıca yerel sanatçılar konserleriyle vatandaşları eğlendirecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa