Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli’nin Gebze ilçesinde polis ekiplerince korsan taşımacılık yapan araçlara yönelik yapılan denetimlerde, kontrol edilen 200 servis minibüsünden 38’i bağlanırken, 63 sürücüye de nakdi para cezası kesildi.

        Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, il genelinde korsan yolcu taşımacılığı yapan servis minibüslerinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. İl genelinde kurulan uygulama noktalarında yüzlerce servis minibüsü durdurularak, evrakları incelendi. Uygulamaların yoğunlaştırıldığı Gebze ilçesinde de İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince durdurulan 200 araçta incelemeler yapıldı. Yapılan kontrollerde kaçak yolcu taşımacılığı yaptığı belirlenen 38 servis minibüsü bağlanırken, 63 araç sürücüsüne de 3 bin 500 ile 4 bin TL arasında cezai işlem uygulandı.

        Yapılan uygulamalar ile kaçak yolcu taşımacılığının önüne geçildiğini belirten Gebze Servisçiler Odası İkinci Başkanı Yaşar Çelik, korsan taşımacılıkla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek, “P plakalı olarak çalışan bine yakın esnafız. Bunun yaklaşık 900 kişisi Gebze, Çayırova, Darıca tarafında çalışıyor; geri kalanlar ise İzmit bölgesinde çalışan esnafız. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan birisi korsan taşımacılıktır. Bununla ilgili çalışmalarımız ve mücadelemiz devam ediyor. Kocaeli genelinde 12 ilçede haftanın 45 günü sürekli denetlemeler yapıp mücadele ediyoruz. Ancak cezaların düşük olması bağlanan araçların sayısının düşük olması sebebiyle sıkıntılar yaşıyoruz. Bu da cezaların düşük olmasından kaynaklanıyor. Cezalarda düzenlemeler yapılmasını ve korsan taşımacılığın önüne geçilmesi için devletimizden yardım bekliyoruz. Gebze bölgesinde en büyük sıkıntının servisçilerin örgütsüz olması bunun için mücadelemizi yapmaya devam edeceğiz. Emniyet birimlerimize bize verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa