Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 13 yıldır bulunan taş ocağının heyelan tehlikesi oluşturması sebebiyle kapatılmasının ardından kararı coşkuyla karşılayan vatandaşlar, sokağa döküldü. Yıllardır taş ocağının kapatılması için mücadele veren bölge halkı, ocağın kapatılmasını meşgalelerle kutladı.

        Kocaeli’nin Gölcük ilçesi Halıdere semtinde 13 yıldır hizmet veren bir taş ocağının Kocaeli Valiliği tarafından heyelan oluşturma riskine sahip olduğu gerekçesiyle kapatılmasına karar verildi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamayı duyan Halıdereli vatandaşlar, kararı sevinçle karşılandı. Vatandaşlar Gölcük ilçesi Halıdere Meydanı’nda toplanıp Türk bayrakları açarak slogan attı. Kararı meşale ve havai fişeklerle büyük bir sevinç içerisinde kutlayan vatandaşlar, taş ocağının çevreye zarar verdiğini, kapatılması sebebiyle sevinç içerisinde olduklarını söylediler.

        Halıdere Meydanı’nda toplanan vatandaşlar adına konuşan Halıdere Tarım Kooperatifi Başkanı Necmi Kurtuluş, ruhsat iptali kararının bölgede sevinçle karşılandığını ifade ederek, “Halıdere halkı olarak 13 yıldır verdiğimiz mücadeleyi halkımızın desteğiyle kazandık. Halıdere olarak bizim en büyük zenginliğimiz, en büyük gelir kaynağımız, ülkemizin olduğu gibi köyümüzün de ormanlarıdır. Halıdereliler geçmişten beri bir orman köylüsüdür, ormanın kıymetini çok iyi bilir çünkü halkın büyük bir bölümü tarımın yanında yaşamını orman ürünlerinden sağlamıştır. Onun için biz ormanın büyük bir zenginlik kaynağı olduğunu biliyoruz. 2005 yılından beri bu şekilde ormanlarımızın yok edilişini üzüntüyle karşıladık. Fakat bugün bu kararla biz oldukça sevindik. Gençlerimizin bu mücadelesini kutluyoruz” dedi.

        Kalabalık, yapılan açıklamaların ardından sloganlar atarak meydandan ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa