Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmit’te evsel atıkların analizi yapılıyor. İzmit Belediyesi yetkilileri, atık analizi ile semtlerin evsel atık durumunun belirlendiğini söylediler. Büyükşehir Belediyesi teknik ekiplerinin de yer aldığı analize göre evsel atıklar semtlere göre farklılık gösteriyor.

        Yetkililer, her bölgeden alınan çöp numunelerinin İZAYDAŞ döküm sahasında tasnif edildiğini belirterek, “Bir metreküp atıktan yüzde 52,57 organik (mutfak atığı), yüzde 26.47 ambalaj atığı, yüzde 20.96 diğer atıklar (tehlikeli atıklar, bahçe atıkları, yanabilen atıklar) çıkıyor. Organik atıklarda çürüme daha hızlı ve zararsız olurken diğer atıkların dönüşümü oldukça zor oluyor. Organik atıkların dışındaki atıklar geri dönüşümü olduğundan kaynağında bilinçli olarak ayrıştırılıp, geri dönüşüm konteynerlerine atıldığı takdirde hem ekonomiye hem de çevreye olumlu katkı sağlıyor. Vatandaşlarımızın dönüşebilen atıklar konusunda daha duyarlı olmaları gerekiyor. Kağıt ve türevi ambalaj atıkları, naylon poşet ve kutular, metal ürünler bilinçli olarak ayrıştırıldığında atıklarda yüzde 50’ye varan bir azalma oluyor. Bu da hem ekonomik bakımdan hem de iş gücü bakımından tasarruf sağlamak anlamına gelir” dediler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa