Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmit Belediyesi tarafından Cephanelik bölgesinde yaptırılan 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi’ne ziyaretçi akını oluyor.

        Yaklaşık 10 milyon lira harcanarak yaptırılan ve kendi alanında Türkiye’de ilk olan müzeyi ziyaret edenler, kendilerini adeta depremin içinde hissediyorlar. Depremi gerçeğini unutturmamak ve gelecek nesillerin deprem bilinciyle yetişmelerinin amaçlandığı müzeyi Elele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Ensar Vakfı Kocaeli Şubesi yaz okulu öğrencileri, Yalova’da bulunan Hayriye Hanım Camii Kur’an kursu öğrenci ve hocaları, izciler, Time Kocaeli üyeleri, Art Nicomedia üyeleri, TÜGVA kursiyerleri, Tavşantepe, Kartepe, Arslanbey, Derince 60 Evler ile Kuruçeşme Fatih mahallelerinden çok sayıda vatandaş da ziyaret etti. Rehber eşliğinde müzeyi gezen ve müze hakkında bilindirilen ziyaretçiler, simülasyon odasında adeta depremi yaşadılar.

        Müzeden çok etkilendiklerini söyleyen ziyaretçiler, "Bu müzeyi gezip de depreme dayanıklı binalar yapıp tedbir almamak mümkün değil. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a böyle bir projeyi kazandırdığı için ne kadar teşekkür etsek azdır” dediler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa