Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli'nin 24 Haziran seçim beyannamesini açıklayarak "Kocaeli’de 9 tane Millet Bahçesi olacak" dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim beyannamesinin ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık da, AK Parti’nin Kocaeli beyannamesini açıkladı. İzmit’te bulunan Leyla Atakan Kültür Merkezi’ndeki programda Başbakan Yardımcısı Işık’ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili de hazır bulundu.

        Seçim beyannamesini açıklayan Işık, "Millet Bahçesi bizim kadim medeniyetimizde var olan bir kavramdır. Sıradan bir bahçe değildir. İzmit Fuar alanını Millet Bahçesi’ne dönüştürüyoruz. Gebze Kışlamızın bir kısmını askeriyeden Büyükşehir Belediyemiz aldı. 600 dönümlük alanın bir kısmını kamu ihtiyaçları, eğitim ve bir büyük cami olarak kullanacağız ve Millet Bahçesi yapacağız. Bu alanı konut olarak değerlendirmeyeceğiz. 910 dönümlük askeri alan olan Darıca’da Millet Bahçesi olacak. Gebze’deki 200 dönümlük Hünkar Çayırı’nda da Millet Bahçesi yapacağız. İçerisinde bir müze de olacak. Kartepe'de askeri alana da Millet Bahçesi yapacağız. Başiskele Seymen Kışlası da Millet Bahçesi olacak. Derince askeri hastanenin olduğu alandaki hastaneyi onaracağız. Ortada kalan 100 dönümlük alanı da Millet Bahçesi yapacağız. Dilovası Bayrak Tepe’ye ve Gölcük Donanmada bulunan lojmanları yıkıp yerine Millet Bahçesi yapacağız" dedi.

        GebzeSabiha Gökçen arası hızlı treni hayata geçireceklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Işık, "Kuzey Marmara Otoyolu inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Güney Marmara Otoyolu için ise projeler hazırlanıyor. Kocaeli’ye 3. devlet üniversitesini yapacağız. GebzeSabiha GökçenYavuz Sultan Selim Köprüsü hattına kadar hızlı treni götüreceğiz. KörfezDerinceİzmit ve GebzeDarıcaÇayırova hatlarına metro yapacağız. Ayrıca yıkılan İsmetpaşa Stadyumu’nun yerine de Olimpiyat Hazırlık Merkezi inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa