Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) Dünya Judo Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Çelik, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda da aynı başarıyı göstererek tarihe geçmeyi hedefliyor.

        IBSA büyükler dünya sıralamasında 57 kiloda ilk sırada yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'un görme engelli milli judocusu Zeynep, Portekiz'deki Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılmayı garantiledi.

        Kariyerinde önemli başarılar bulunan görme engelli judocu Zeynep'in yeni hedefi, Tokyo Paralimpik Oyunları'nda altın madalya elde ederek adını tarihe yazdırmak.

        Milli judocu Zeynep Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Judo Şampiyonası için zorlu bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, şampiyonada en güçlü rakipleriyle mücadele ettiğini söyledi.

        Geçen ay Kazakistan'daki Dünya Kupası'nda da birinci olduğunu ifade eden Zeynep, Portekiz'de Özbek, Güney Koreli, Çinli ve Japon rakiplerini yenerek altın madalyayı kazandığını anımsattı.

        Milli judocu, altın madalya için kürsüye çıktığında farklı duygular yaşadığını dile getirerek, "Rakiplerimin hepsinin olimpiyat ve dünya dereceleri vardı. Bir söz vardır 'Her şampiyon yenilmez değildir.' diye ben de alanındaki en iyi sporcuları mağlup ederek altın madalya kazandım. Bundan sonra bir süre dinleneceğim. Fazla ara vermeden Tokyo için çalışmalara başlayacağım." ifadelerini kullandı.

        - "Şampiyon olup herkesi sevindirmek istiyorum"

        Kendisini artık daha zorlu bir sürecin beklediğini anlatan Zeynep, sorumluluğunun arttığını aktardı.

        Zeynep Çelik, ülkesini en iyi şekilde temsil etmek için çalıştığını anlatarak sözlerini şöyle tamamladı:

        "Bu süreç içerisinde daha iyi çalışmam ve konsantrasyon sağlamam gerekiyor. Ben de bunu iyi yapıyorum. Dünya Şampiyonası'nda önemli bir başarı elde ettim. Bundan sonraki adımım 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanmak olacak. Bu başarıyı ülkeme getirmek istiyorum. En büyük hedefim bu, ülkemi ve milletimi orada temsil edeceğim. Orada şampiyon olup herkesi sevindirmek istiyorum. Bu düşünceyle çalışıp hedefime ulaşacağımı düşünüyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa