Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kocaeli Valiliği: "İntiharın sebebi, 'kıyafet alamama' değil"

        Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki İ.D.'nin, iddiaya göre lise 1'inci sınıfa giden 14 yaşındaki oğlu M.D.'nin okulun ilk günü kıyafeti olmadığı için okula alınmaması ve iki gün sonra da baba İ.D.'nin intihar etmesiyle ilgili Kocaeli Valiliği tarafından dün bir açıklamada bulunuldu.Kocaeli Valiliği, Körfez ilçesindeki intihar olayının gerekçesinin 'kıyafet alamama' değil, ‘psikolojik nedenler’ olduğunun belirlendiğini açıkladı.

        "İNTİHARIN NEDENİ PSİKOLOJİK"

        İHA'nın haberine göre Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, “21.09.2018 tarihinde Körfez ilçemizde yaşanan intihar olayı basında yer almıştır. Söz konusu haberler; intihar sebebi çocuklarına kıyafet alamadığı ve bu sebeple okula alınmadıkları şeklinde yayınlanmıştır. Yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı olay sebebinin psikolojik nedenlere dayandığı anlaşılmıştır. Haberlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, olumsuz algı oluşturmaya sebep olduğu anlaşılmaktadır” denildi.

        Olayla ilgili basına yansıyan haberlerde intihar eden İ.D.'nin eşi H.D.'nin, "Oğlum okuldan geldi. Yüzü asıktı. Ne oldu diye sorduk. O da okul kıyafeti olmadığı için derse alınmadığını söyledi. Eşim bu duruma çok üzüldü. 'Ben oğluma okul kıyafeti alamıyorsam niye yaşıyorum ki?' dedi. Gece bizi erkenden yatırdı. Sabaha kalktığımda banyoda asılı halde buldum” ifadeleri yer almıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa