KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Simon Kjaer

26 Mart 1989 doğumlu Simon Kjaer Danimarka'nın Horsens kentinde dünyaya gelmiştir. Fenerbahçe'de forma giyen Danimarkalı futbolcu, aynı zamanda Danimarka milli takımında da stoper mevki'nde görev almaktadır.

Simon Kjaer ilk profesyonel sezonunu Midtjylland forması ile Danimarka 1. Ligi’nde geçirdi. Danimarka’da yılın en yetenekli U-19 futbolcusu seçilen Kjaer ile Real Madrid, Chelsea ve Middlesbrough gibi ekipler ilgilenirken, Kjaer’in tercihi Serie A ekibi Palermo oldu.

Palermo formasıyla gösterdiği performansla ilk on birde sürekli yer bulan Kjær, ilk sezonunda oynadığı 27 lig maçında 3 gol attı. 2009-2010 sezonunda, defanstaki Cesare Bovo ile uyumlu yüksek bir form grafiği çizdi. 2009-2010 sezonunda 35 lig maçında forma giyen Kjær, 2 de gol kaydetti.

8 Temmuz 2010'da Wolfsburg'a gizli tutlan bir transfer ücretiyle gitti. Ardından AS Roma'da 1 yıl kiralık olarak oynadı. Sonra Kjær 4 yıllığına Fransız Lille takımıyla anlaştı. İki yıl boyunca burada oynayan Kjær toplamda 66 maça çıktı.

Simon Kjær beğenilen performanısının neticesinde Juventus, Milan ve Liverpool gibi takımlarının gözlemcilerinin bakışlarının arasından sıyrılarak Fenerbahçe'ye transfer oldu. 4 yıllığına anlaşma sağlanan Kjær için Lille kulübüne ödenecek olan bonservis bedeli 7 milyon 650 bin euro olarak açıklandı.

Simon Kjaer Haberleri