KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Selçuk İnan

Beş çocuklu bir ailenin tek erkek çocuğu olan Selçuk İnan, 1985 yılında İskenderun'un Karaağaç Mahallesi'nde dünyaya geldi. Bakkal babasının yanında 9 yaşına kadar babasının çıraklık yaptı. Bakkal'da çıraklık yaptığı süreden sonra sokaklarda futbol oynamaya devam eden Selçuk, henüz 10 yaşında Karaağaç Belediyespor'un seçmelerinde katıldı ve kısa sürede futbola doğduğu şehrin kulübü olan Karaağaç Belediyespor'da amatör olarak başladı.

Karaağaçsporda iken idmanlardan sonra 2 saat kadar frikik vuruşu çalışıyordu. Bu dönemde Recep Altın'ın dikkatini çeken Selçuk, bu hocayla da özel çalışmalarına devam etti. Selçuk 14 yaşına kadar bu takımda devam etse de 14 yaşındayken Mehmet Kurt isimli antrenörünün tavsiyesiyle Çanakkale Dardanelspor denenmelerine götürülüyor. Babası kabul etse de annesi kabul etmiyor ancak Selçuk Çanakkale takımına yine de gidiyordu. Burada seçmelere giren Selçuk, kısa bir süre sonra beğeniliyor ve takım ile sözleşme imzalıyor.

Seçmelerde beğenilerek üç yıllığına takımıyla anlaştı. Bekar futbolcuların evde kalması yasak olduğu için kulübün tesislerinde kaldı ve liseyi de Çanakkale'de bitirdi. 2,5 sezon PAF takımda oynadıktan sonra takımın başına Metin Tekin'in geçmesiyle A takıma yükseldi.

2002 yılının Kasım ayında A takıma yükselen Selçuk, ilk maçına ise Türkiye Kupası maçında Manisaspor karşısında çıktı ve takımının 2-1 kazandığı karşılaşmada Gökhan Zan ile birlikte en çok dikkat çeken isim oldu. Bu maç ile birlikte A takımda sürekli olarak oynayan Selçuk, ligde ise ilk maçına 10 Kasım 2002 günü Konyaspor karşısında çıktı.1 Aralık 2002 günü ise ilk golünü Antalyaspor'a attı. Sezon boyunca 2 gol atan Selçuk, 20 lig 1 kupa maçına çıktı.

2003-04 sezonunda  Mehmet Topal, Hasan Kabze, Mehmet Çoğum ve Gökhan Zan gibi isimlerle ilk maçına 24 Ağustos günü Kayserispor karşılaşmasında ilk maçına çıktı. O sezon sadece 14 lig maçına çıkabilen Selçuk, hiç gol atamadı.

2004-05 sezonu öncesinde gençler Avrupa şampiyonasında dikkat çeken İnan, ilk maçına 29 Ağustos günü Sarıyerspor karşısında çıktı ve takımı 6-3 kazanadı. 4 Eylül günü ise o sezonki golünü Karagümrükspor karşısında attı. Sezon boyunca 27 maça çıkan Selçuk, 2 gol attı. Türkiye Kupası'nda ise 1 maça çıktı.

2005-06 sezonunda ise bir çok Süper Lig kulübünden teklif alsa da Dardanelspor'da kaldı. O sezon ilk maçına 28 Ağustos günü Mersin İdman Yurdu karşısında çıktı. Sezonun ilk yarısında 15 maça çıkan Selçuk, o sezonki ilk ve son golünü ise 18 Eylül günü Yozgatspor'a attığı iki golle kaydetti. Selçuk dört yıl oynadığı takımda 76 lig maçına çıkıp 6 gol attı. 2005-06 sezonunun devre arasında ise Ersun Yanal yönetimindeki Manisaspor'a transfer olarak, yeni takımıyla 4,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Devre arasında Galatasaray'dan da teklif alan Selçuk, daha az forma şansı bulabileceği için bu takımı tercih etmedi. Kadrosunda Arda Turan, Burak Yılmaz, Caner Erkin, Sezer Öztürk, Sinan Kaloğlu, Hakan Balta, Ufuk Ceylan ve Ersan Gülüm gibi isimleri bulunduran Manisaspor ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. Selçuk ilk lig maçına 21 Ocak 2006'da MKE Ankaragücü ile oynanan maçta çıkarken, ilk golünü iki hafta sonraki 3-1 kazanılan Sivasspor karşılaşmasında attı. Selçuk İnan sezon boyunca 13 maça çıkıp 3 gol attı. Sezon sonuna kadar çoğu maçta görev aldı.

2006-07 sezonunda takımın değişmezlerinden biri oldu. İlk maçına 6 Ağustos 2006 günü Beşiktaş karşısında çıktı ve takımının 1-0 gibi bir skorla kazanmasında pay sahibi oldu. O sezonki ilk golünü ise 19 Ağustos 2006 günü Galatasaray ile 2-2 berabere kalınan karşılaşmada attı. Sezon boyunca 31 lig maçında forma giyen Selçuk, 3 gol attı. Kulübü gibi kendisi de lige çok iyi başlamasına rağmen, ilerleyen haftalarda düşüşe geçti. O sezon oynadığı 2751 dakika ile takımının en fazla forma giyen ikinci ismi oldu. Türkiye Kupası'nda ise 7 maça çıktı.

Ertesi sezon takımının kaptanı olan Selçuk, gösterdiği performansla büyük kulüplerin transfer listesine girdi. O sezon ilk maçına Kayserispor karşısında çıkan İnan, ilk golünü ise 2 Eylül günü Galatasaray ağlarına attı. Giray Bulak yöetimindeki takımda Uğur İnceman ve Filip Holosko gibi isimlerle takımın değişilmezi olsa ve sezon boyunca 30 maça çıkıp 5 gol atmasına rağmen takımının küme düşmesini engelleyemedi. Sezon sonu ise zor durumda olan takımından ayrılacağı açıklandı.

Selçuk, Manisaspor'un kümeye düşmesinin ardından 31 Mayıs 2008 tarihinde 2.000.000 € bonservis bedeli ile eski teknik direktörü Ersun Yanal'ın başında olduğu Trabzonspor'la 3 yıllık sözleşme imzaladı. Yeni kulübünde 8 numaralı formanın yeni sahibi olan Selçuk, ilk lig maçına sezonun ilk haftasındaki Ankaraspor ile oynanılan ve 2-0 kazanılan karşılaşmada çıkarken, ilk lig golünü de bu maçta attı. Bir sonraki haftayı da boş geçmeyen genç futbolcu, 1 Kasım 2008 tarihli 4-0 biten İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında takımının ikinci golünü atarak Trabzonspor'un tarihindeki 2000. golüne imza attı. Başarılı futbolcu bordo mavili takımdaki ilk sezonunda 32 maçta forma giyip 3 gol atmıştır.

Selçuk İnan, 2009-10 sezonunda Toulouse FC karşısında ilk resmi maçına çıktı ve bu maç onun kariyerindeki ilk Avrupa kupası maçı oldu. Şenol Güneş'in takımın başına gelmesiyle çoğu maçta 90 dakika forma giyen Selçuk, sakat olduğu Manisaspor ve Ankaragücü maçları hariç tüm karşılaşmalarda forma giydi. İlk kez bir kupa sevinci yaşadığı Türkiye Kupası'ndaki tüm karşılaşmalarda forma giyerken Fenerbahçe ile oynanılan final maçında takımı mağlupken Umut Bulut'a attırdığı beraberlik golüyle bordo-mavilileri ateşleyen Selçuk, kupanın kazanılmasında büyük pay sahibi oldu. Sezon boyunca 28 maça çıkıp 2 gol kaydeden başarılı orta saha oyuncusu, sezonun sona ermesiyle milli takımın ABD'deki hazırlık kampı kadrosunda da yer aldı.

2010-11 sezonunda ilk maçına MKE Ankaragücü maçında çıkan Selçuk, ilk golünü ise Süper Lig'in 4. haftasında 6-1 kazanılan Sivasspor karşılaşmasında attı. 2011-12 sezonundan itibaren geçerli olmak kaydıyla Galatasaray ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Galatasaray'da Süper Lig'teki ilk golünü, aynı zamanda ilk resmî golünü Süper Lig'in 2011-12 sezonunun 2. haftasında oynanan Samsunspor karşısında penaltıdan attı.

Selçuk İnan 8 Nisan 2012'de oynanan Manisaspor maçında Eski takımı Manisaspor'a biri 30 metre'den diğeri ise penaltıdan olmak üzere iki gol atmıştır ve 34 haftalık maratonu 11 gol ve 12 asist ile tamamlamıştır. 22 Nisan 2012 tarihinde. Ayrıca Selçuk İnan'ın bu frikik golü Galatasaray kulüp tarihinde Gheorghe Hagi'nin 2000-2001 sezonunda 5 gollük rekorunu egale etmiş oldu. Sezon sonunda şampiyonluğa ulaşan Galatasaray ile birlikte kariyerinin ilk Süper Lig şampiyonluğunu elde etti. Galatasaray'da 57 maçta 16 gol ve 22 asist yapma başarısını göstermiştir.

Selçuk İnan Süper Lig'de ilk maçına ise ilk hafta da Kasımpaşa SK karşısında çıkmıştır. O sezon liigdeki ilk golünü ligdeki ilk asistini de yaptığı karşılaşma olan maçta, Süper Lig'in 2.haftasında penaltıdan Beşiktaş ağlarına göndermiştir. Selçuk bu golü atarak Beşiktaş karşısında Galatasaray formasıyla ilk golünü atmıştır ve takımıyla üç büyüklerin de ağlarını sarsan ender oyunculardan biri olmuştur.

O sezon ayrıca Galatasaray formasıyla ilk UEFA Şampiyonlar Ligi tecrübesini yaşayan Selçuk, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına Ekim 2012'de Manchester United FC karşısında çıkmıştır. Selçuk İnan 2012-13 sezonundaki ilk frikik golünü ise Avrasya derbisi'nde atmıştır ve 16 Aralık 2012'de oynanan maçta Galatasaray Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etmiştir. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise tüm grup maçlarında 90 dakika forma giyen Selçuk, 20 Kasım 2012'de Türk Telekom Arena'da oynanan ve hayati önemi olan Manchester United FC maçında Burak Yılmaz'ın golünün asistini köşe vuruşundan yapmış ve takımının 1-0 galip gelmesinde en büyük pay sahiplerinden biri olmuştur.

O sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 10 maçın tamamında forma giyen Selçuk İnan, bu maçlarda 900 dakika, 5 asist ve 2 sarı kart istatistiğiyle oynadı. Sezon boyunca 31 Süper Lig maçına çıkan Selçuk, 6 gol atmış, 6 asist yapmış ve 8 sarı kart görmüştür.

Selçuk, 2013-14 sezonuna takımıyla katıldığı Emirates Cup'ı kaldırarak başladı. Selçuk, o sezon ilk Süper Lig maçına ise ligin ilk haftasında Gaziantepspor karşısında çıktı.  O sezon Fatih Terim'in gitmesiyle yerine gelen Mancini'nin Süper Lig'de ilk maçı olan ve partneri Felipe Melo'nun da cezalı olduğu Akhisar Belediyespor maçında forma giyemeyen Selçuk, bu maçta formasını Yekta Kurtuluş'a kaptırmıştır.

Teknik direktörlüğe Roberto Mancini'nin getirilmesiyle zaman zaman Ceyhun Gülselam zaman zaman ise Yekta Kurtuluş ile çoğunlukla ise Felipe Melo ile ön libero'da oynayan Selçuk, sezonun ilk yarısını Süper Lig'de 15 maç 2 gol, 4 asist ve 3 sarı kart ile tamamladı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de tüm maçlarda 90 dakika forma giyen Selçuk, Burak Yılmaz ve Didier Drogba'dan sonra takımın en çok forma giyen oyuncusu olmuştur.

19 Ocak 2014 günü Türkiye Kupası'nda 2. maçına çıkan Selçuk, maçın 43. dakikasında takımını Antalyaspor karşısında 1-0 öne geçiren golü yine penaltıdan atmıştır. Ancak Galatasaray 90. dakikada Lamine Diarra'nın golüne engel olamamış ve maç 1-1 berabere bitmiştir. 23 Şubat 2014 günü ise oynanan Beşiktaş derbisine kaptan olarak sahaya çıkan Selçuk takımının 1-0 kazandığı maçta tek golü penaltıdan eski takım arkadaşı Tolga Zengin'in koruduğu kaleye attı. 2013-14 sezonunda Galatasaray, Eskişehirspor'u Türkiye Kupası'nda 1-0 yenerken Selçuk İnan da kariyerinde 2. Türkiye Kupası'na ulaşmıştır. 2013-14 sezonunda 45 maça çıkarken 9 gol atıp 10 asist yapmıştır. Ayrıca o sezonki tek frikik golünü ise eski takımı Trabzonspor'a atmıştır ve takımının lig 2.si olmasında büyük pay sahibi olmuştur.

2014-15 sezonu başında ise Roberto Mancini ile yolları ayıran Galatasaray, Cesare Prandelli'yi göreve getirmiştir. Cesare Prandelli'nin takımdan ayrılmasyıla yerine Hamza Hamzaoğlu geçmiştir. Bu teknik direktör değişiklikliği ardından performansı giderek artmıştır ve ilk asistini Konyaspor karşısında yapmıştır. Hamza Hamzaoğlu ile çalışırken ki ilk golünü 87. dakikada Eskişehirspora karşı atmıştır ve takımına galibiyeti getiren isim olmuştur. Prandelli döneminde sadece 2 asist yapan Selçuk, Hamza Hamzaoğlu döneminde 3 gol ve 4 asistlik bir performans gösterdi.

Selçuk İnan Haberleri