KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Mehmet Gürbüz

Mehmet Gürbüz, 1977, Kahramanmaraş Elbistan doğumlu. 11 Eylül 2017 tarihinden bu yana Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapan Mehmet Gürbüz, Kent Ekonomisi, Yerel Kalkınma, Şehir ve Bölge Planlama konularında yoğunlaştı. Kentin altyapı ana planı, stratejik mekânsal planlama ve kalkınma programları alanındaki yatırımları yönetti. Ulaşım ana planı ve sistemlerini yürütmek üzere Balıkesir Toplu Taşıma (BTT) AŞ. Yönetim Kurulu başkanlığını üstlendi.

Gürbüz, daha önceki 13 yıl boyunca İller Bankasında Genel Müdür Yardımcısı, Mekânsal Planlama Daire Başkanı, Başkan Yardımcısı ve çeşitli idari görevlerde bulundu. Bu dönemde Yerel Yönetimlerin Yatırım Programları ve Kalkınma Stratejileri, Kaynak Geliştirme ve Yönetim Stratejileri, Sürdürülebilir Kentleşme Politika ve Uygulamaları, Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Politika ve Stratejileri, Ulaşım ana Planları ile Stratejik Planlama konularında çalışmalar yaptı.

Bunun öncesinde 7 yıl boyunca Bayındırlık ve İskân Bakanlığı bünyesinde kentsel planlama, proje ve kontrollük çalışmalarında bulundu.

TSE İnşaat İhtisas Komitesi ve Ankara II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Üyeliği ile Yollar Türk Milli Komitesi Üyeliği yapan Mehmet Gürbüz, çeşitli dergilerde şehircilik, ekonomi ve kalkınma temalı yayın ve çalışmalar yaptı. 9.10 ve 11. Kalkınma Planlarının hazırlık aşamalarında ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen Şehircilik Şurasında komisyon üyeliği yaptı.

Gürbüz, 2002 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Mimarlık Bölümünü bitirdi. 2012 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Şehir ve Bölge Planlama alanında yüksek lisansını tamamladı. 2014 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Bölümünden Ekonomi yüksek lisansı yaptı. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Kent Ekonomisi ve Yerel Kalkınma alanında doktora çalışmalarını yürütmektedir.

Bazı gazetelerde kalkınma ve ekonomi temalı makaleler yazan Mehmet Gürbüz, İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Mehmet Gürbüz Haberleri

  • Yüksek faizi tuş edecek finansman modeli: Sat-geri kirala

    İş-Yaşam, 03 Kasım 2018

    Yüksek faizi tuş edecek finansman modeli: Sat-geri kirala

    Yüksek faiz ve yüksek enflasyonla mücadele için bu döneme uygun silahların kullanılması gerektiğine dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, belediyelerin marka şehir olabilmek için marka projelere ihtiyacı olduğunu, marka projeleri gerçekleştirebilecek finansman modeli olarak ise sat-geri kirala modelinin kullanılması gerektiğini savundu

  • Elon Musk’a kötü haber, siparişler iptal!

    Otomobil, 09 Eylül 2018

    Elon Musk’a kötü haber, siparişler iptal!

    Canlı yayında uyuşturucu kullanan Tesla CEO’su Elon Musk’a Türkiye'den de tepki geldi. Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürbüz, Elon Musk’a 10 gün önce yaptıkları 180 adetlik elektrikli otobüs alımını hedefleyen daveti geri çektiklerini açıkladı.

  • "Balıkesir'de ikinci bir Hong Kong oluşturabiliriz"

    İş-Yaşam, 30 Eylül 2018

    "Balıkesir'de ikinci bir Hong Kong oluşturabiliriz"

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, 2023'te dünya çapında 10 marka şehir oluşturma gayretiyle çalıştıklarını belirterek, "Anadolu'da yeni İstanbullar ortaya çıkarmalıyız." dedi. Gürbüz, yaptığı açıklamada, tüm dünyada kentlerin ülkelerin önüne geçtiğini belirterek, kendine has özelliklerini ön plana çıkaran, ihtisaslaşan ve fark yaratan kentlerin kendi ekonomilerini oluşturduğunu söyledi.

    Anadolu'yu uçuracak model: Uzmanlaşmış bütünşehir!

    İş-Yaşam, 21 Eylül 2018

    Anadolu'yu uçuracak model: Uzmanlaşmış bütünşehir!

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, uzmanlığına göre bölgesel olarak bir sanayi havuzunda birleşmesiyle Türkiye’nin 10 büyük ekonomi arasına girmesinin kolay olduğunu söyledi

    Bu meslek tarihe karışıyor!

    Yaşam, 19 Kasım 2012

    Bu meslek tarihe karışıyor!

    Mehmet dede mesleğinin son temsilcisi