KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Gökhan Gönül

4 Ocak 1985 doğumlu Gökhan Gönül, Beşiktaş'ta ve Milli Takım'da sağ bek mevkinde görev yapmaktadır.

Gökhan Gönül, kuaför baba ve ev hanımı annenin en büyük çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Mahallede top oynarken ağabeyleri onu Bursa Yolspor'a götürdü ve bu takımda seçmelere kısa boyuna rağmen başlangıçta kaleci olarak başladı. Bir gün denenmek için çok sayıda kaleci gelince antrenör ona "Geç ileride oyna" dedi. Performansı beğenildikten sonra ilerde görev almaya başladı.

Bir zaman sonra A takımın antrenörü, Gökhan Gönülü A takımda oynatma kararı aldı. 14-16 takımında libero, genç takımda orta saha, A takımda ise forvet ve orta saha oynayan Genç Gönül, A takımda oynamaya başlayınca 14-16 takımının kaptanı oldu.

Bursaspor ile karşılaştığı bir maçta takımı 3-3 berabere kalmıştı ve o maçtaki 3 golü de Gökhan Gönül atmıştı. Bunun üzerine Bursaspor teknik direktörü Gökhan Gönül'ün peşine düştü ve takımına katmak için çok çabaladı. Fakat Gökhan'ın çevresinden gelen uyarılar orada başarılı olamayacağı yönünde olunca, Gökhan Bursasporun teklifini reddetmiştir. O dönemde Gökhan'ın peşinde olan tek takım Bursaspor değildi. Aynı dönemde Gökhan'ı Galatasaray'ın o dönemki teknik direktörü olan Fatih Terim'de çok istemiş, hatta ailesinin evine kadar gidip izin almaya çabalamıştır. Fakat Gökhan Gönül için o sırada devrede olan bir takım daha vardı. Ve o takım, yani Gençlerbirliği, yıldız oyuncuyu 2002 yılında bünyesine katmayı başardı.

2002 yılında Gençlerbirliği ile 3 yıllık sözleşmeye imza atan Gökhan, akabindeki 3 yıl boyunca sırasıyla PAF takım, OFTAŞ, Hacettepe(eski OFTAŞ) takımlarında forma giydi.

Gökhan Gönül 2006 yılında, Gençlerbirliğinde düzenli forma giymeye başlayınca Fenerbahçe tarafından beğenilmiş ve 2007 yılında 3 milyon euro bedel ile 6 yıllığına Fenerbahçeye transfer olmuştur. O dönem sonrası Fenerbahçe'nin değişilmez sağ bek'i haline gelen Gönül, 2014 yılında sözleşmesini 2 yıl daha uzatmış, 2016-17 sezonu için Beşiktaş ile anlaşmıştır.

Gokhan Gonül Haberleri

  • 15 milyon Euro veren alır!

    Futbol, 14 Ekim 2010

    15 milyon Euro veren alır!

    Son dönemlerde adı transfer haberlerinde anılmaya başlanan Gökhan Gönül’ün menajeri bu duruma son noktayı koydu...