KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Dmitriy Peskov

Dmitriy Peskov, 17 Ekim 1967 tarihinde Sovyetler Birliği'nin başkenti olan Moskova şehrinde dünyaya geldi. Babası Sergey Peskov o dönemin Rusya Pakistan Büyükelçisi idi ve babasının teşvikiyle Arapça eğitimi almak istedi.

Ancak üniversite sınavında Türkçe bölümüne yönlendirilen Dmitriy Peskov, 1989'da Moskova Devlet Üniversitesi Türkoloji bölümünden mezun oldu.

Günümüzde 21 Mayıs 2012 tarihinden beri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü olarak görev almaktadır.

Dmitriy Peskov Haberleri

  • Kremlin Sözcüsü Peskov'dan açıklama

    Dünya, 23 Ağustos 2021

    Kremlin Sözcüsü Peskov'dan açıklama

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Afganistan'da yerel gruplar ile Taliban örgütü arasındaki çatışmalar nedeniyle yeni iç savaş ihtimalinin değerlendirildiğini belirterek Rusya'nın taraflar arasında ara buluculuk yapmasının söz konusu olmadığını söyledi.

  • Rusya: Esad'ın Han Şeyhun'u ele geçirmesinden memnunuz!

    Dünya, 22 Ağustos 2019

    Rusya: Esad'ın Han Şeyhun'u ele geçirmesinden memnunuz!

    Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'nin Han Şeyhun kentini Beşar Esad rejiminin ele geçirmesini, Rusya'nın memnuniyetle karşıladığını söyledi.

  • İngiltere Putin'i sunucu yapacak!

    Dünya, 24 Mayıs 2019

    İngiltere Putin'i sunucu yapacak!

    İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin eğlence TV kanalı olan BBC 2, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bilgisayar teknolojisi ile yaratılan animasyonunun sunuculuk yapacağı bir talk show programı başlatacağını duyurdu. Yapılan resmi açıklamada, "Herkesin sevdiği, ayı boğan, küresel güçlü adam Vladimir Putin sonunda en büyük hedefine ulaştı, BBC'de bir talk show" denildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, konuya ilişkin açıklamada bulundu

    Rusya'dan S-400 açıklaması!

    Dünya, 22 Mayıs 2019

    Rusya'dan S-400 açıklaması!

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi alımına yönelik yaklaşımını olumsuz bulduklarını belirterek, "Ankara'nın da ifade ettiği gibi S-400 anlaşması bitmiş, tamamlanmış bir anlaşmadır." dedi.

    Rusya: ABD-Çin savaşı bizim savaşımız değil!

    Dünya, 14 Mayıs 2019

    Rusya: ABD-Çin savaşı bizim savaşımız değil!

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ile Çin arasındaki 'ticaret savaşının' küresel ekonomiyi olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek, "Ancak bu bizim savaşımız değil. Rusya, Pekin ve Washington ile bağımsız ilişkiler geliştirmekle ilgileniyor." dedi.

  • Kremlin'den Türkiye'ye S-400 övgüsü

    Dünya, 14 Nisan 2019

    Kremlin'den Türkiye'ye S-400 övgüsü

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "(S-400 konusunda) Gerçekten eşi görülmemiş bir baskı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert ve kesin bu duruşunu memnuniyetle karşılıyoruz" dedi

  • Rusya, Karadeniz planına karşı çıktı!

    Dünya, 04 Nisan 2019

    Rusya, Karadeniz planına karşı çıktı!

    Rusya, ABD'nin Karadeniz'e daha fazla NATO gemisi gönderilmesi planına karşı çıktı. Kremlin'den yapılan açıklamada, ABD'nin Ukrayna gemilerine güvenli geçişi sağlamak ve Rusya'yı caydırmak için daha fazla NATO gemisi göndermesi önerisinin Moskova tarafından olumsuz karşılandığı bildirildi.

  • Rusya'dan Netanyahu'ya yalanlama!

    Dünya, 27 Mart 2019

    Rusya'dan Netanyahu'ya yalanlama!

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Suriye krizinin çözümü için" Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e plan sunduğuna yönelik iddiaları reddetti.

    Trump ile anlaşamadı, Putin ile görüşecek!

    Dünya, 05 Mart 2019

    Trump ile anlaşamadı, Putin ile görüşecek!

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un Rusya'ya ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

    Kaddafi'den Putin'e mektup: Kremlin açıkladı!

    Dünya, 26 Aralık 2018

    Kaddafi'den Putin'e mektup: Kremlin açıkladı!

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin mektubunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ulaşıp ulaşmadığı konusunda bilgi sahibi olmadığını söyledi.

  • Rusya, ABD'nin Suriye kararı konusunda temkinli!

    Dünya, 21 Aralık 2018

    Rusya, ABD'nin Suriye kararı konusunda temkinli!

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin, Suriye'deki birliklerini çekme kararının arkasında çok sayıda soru işareti bulunduğunu belirterek, "Ancak bir ülkede yasa dışı bulunan askerlerin çekilmesine yönelik karar doğru yönde atılmış bir adımdır." derken, Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov ise, "ABD'nin kararını şimdilik sabırla gözlemliyoruz ve gerçekten olacaklara bakacağız" dedi.

  • Rusya: Türkiye ve İsrail’in ikna olmasını bekliyoruz

    Dünya, 21 Aralık 2018

    Rusya: Türkiye ve İsrail’in ikna olmasını bekliyoruz

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'nın Kırım'ın yeniden Rusya'ya bağlanması konusunda Türkiye ve İsrail'in ikna olmasını beklediğini söyledi.

  • Kremlin'den Trump’ın eski avukatıyla ilgili flaş açıklama!

    Dünya, 01 Aralık 2018

    Kremlin'den Trump’ın eski avukatıyla ilgili flaş açıklama!

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen’in Rusya’daki bir inşaat projesi için Rusya başkanlık yönetimi ile iletişime geçtiğini doğruladı.

    Kremlin'den Skripal açıklaması!

    Dünya, 23 Kasım 2018

    Kremlin'den Skripal açıklaması!

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın, İngiltere'nin Salisbury kentinde çifte ajan Rus Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın zehirlenmesi olayında kullanılan zehrin niteliği ve niceliği hakkında bilgisi olmadığını bildirdi.

    S-400'lerin Hindistan'a teslimat tarihi açıklandı

    Dünya, 18 Ekim 2018

    S-400'lerin Hindistan'a teslimat tarihi açıklandı

    Rusya Askeri Teknik İşbirliği Federal Servisi Başkanı Dmitriy Şugaev, S-400 uçaksavar füze sisteminin Hindistan'a teslimatının iki yıllık bir süreçte planlandığını söyledi.

  • Kremlin: Putin İstanbul'daki zirveye katılabilir!

    Dünya, 17 Ekim 2018

    Kremlin: Putin İstanbul'daki zirveye katılabilir!

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya, Türkiye, Almanya ve Fransa liderlerinin katılacağı Suriye konulu dörtlü zirve için hazırlık yapıldığını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İstanbul'daki bu zirveye katılacağını söyledi.

  • Erdoğan - Putin görüşmesi öncesi Kremlin'den kritik açıklama!

    Dünya, 17 Eylül 2018

    Erdoğan - Putin görüşmesi öncesi Kremlin'den kritik açıklama!

    Son dakika... Bugün 10 gün aradan sonra ikinci kez bir araya gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye konusunu görüşmesi beklenirken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov görüşmeye ilişkin, "İdlib'deki durum kritik. Rusya ve Türkiye'nin görüş ayrılıkları var. Bu da en üst düzeyde ciddi bir görüşme yapılmasını gerektiriyor" dedi.

  • Kremlin duyurdu: Erdoğan ve Putin Tahran'da görüşecek!

    Dünya, 31 Ağustos 2018

    Kremlin duyurdu: Erdoğan ve Putin Tahran'da görüşecek!

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 7 Eylül'de Tahran'da bir görüşme yapacağını bildirdi

    İran ve Rusya'dan ABD'nin kararına tepki!

    Dünya, 14 Mayıs 2018

    İran ve Rusya'dan ABD'nin kararına tepki!

    İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını "tehlikeli bir davranış" olarak nitelendirirken, Rusya'dan Sergey Lavrov ile Dmitriy Peskov'dan endişelerini dile getiren açıklama geldi