KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Beren Saat

Beren Saat 26 Şubat 1984 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğretim hayatını Ankara'da tamamlayarak Başkent Üniversitesi'nde İşletme bölümünü kazandı. Okuduğu bölümden memnun olmayan Beren Saat, Türkiye'nin Yıldızları adlı güzellik yarışmasına katıldı ve yarışmayı ikinci olarak bitirdi. 

Yarışmanın hemen ardından bir şeker markasının reklam yüzü oldu ve Sinan Çetin'in yönettiği reklam serilerinde rol aldı.

İlk başrolünü 2005 yılında Cemal Şan'ın yönetmiş olduğu Aşka Sürgün dizisinde aldı. Dizi karakteri olaran Zilan'ı oynadı.

2006 yılında da Hatırla Sevgili adlı dizide Okan Yalabık ve Cansel Elçin ile başrolleri paylaştı. Yayınlandığı dönemin en iyi dizilerinden olan Hatırla Sevgili sayesinde ününü duyurmaya başladı.

2007 yılında komedi dizisi Avrupa Yakası'nda konuk oyuncu olarak 121. bölümde yer aldı.

2008 yılında kariyerinin zirvesini yaptığı Aşk-ı Memnu dizisinde Bihter karakteriyle ismini tüm Türkiye'ye duyurdu. Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı Behlül karakteri ile yasak aşk yaşaması da büyük bir ilgi odağı oldu. Bazı sahneleri nedeniyle toplum tarafından yoğun tepkiler alan Aşk-ı Memnu, Türk televizyon tarihinin en çok izlenen yapımı oldu.

Dizinin final bölümü "Veda"da gösterdiği performansla eleştirmenlerden tam not aldı. Anı zamanda dizideki rolünün beğenlimesiyle iki yıl arka arkaya Altın Kelebek ödülünü kazandı.

2010 yılının Eylül ayında Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinin başrolü olarak rol aldı. Dizinin ilk bölümüdeki tecavüz sahnesi oldukça büyük tepkiler aldı ve hatta Meclis'te de gündem konusu olarak yayından kaldırılması talep edildi. Canlandırdığı Fatmagül karakteri, Almanya'da çeşitli kadın dergilerinde kadın haklarına yaptığı vurgulardan dolayı olumlu görüşler aldı.

Dizide oynadığı Fatmagül karakterindeki başarısıyla, Antalya Televizyon Ödülleri'nde En İyi Drama Kadın Oyuncu dalında ödüle aday gösterildi.

2015 yılında Muhteşem Yüzyıl: Kösem dizisine 7. bölümde dahil oldu ve Osmanlı Padişahı I. Ahmed'in nikahlı eşi olan Kösem Sultan'ı canlandırarak 30. bölüme kadar rol aldı.

Beren Saat Haberleri