Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Kırşehir’de çoğunluğunu emeklilerin oluşturduğu ve Yardım Sevenler Derneği Şubesinin yöneticisi öğretmenler, yaptıkları gözleme, mantı ve böreklerin gelirlerini ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak aktarıyor.

        Kırşehir’de Belediye tarafından açılan Ahi Çarsısı yanında yer alan ‘Kadın Emek Pazarı’nda faaliyetlerini sürdüren öğretmenler, yetkili kuruluşlarca tespit edilen üniversite öğrencilere ihtiyaç durumlarına göre burs imkanı sağlıyor.

        Emekli olduktan sonra Kırşehir’de eğitim ve öğrenciler için nasıl imkan sağlayacaklarını düşündüklerini ve kadınların bir araya gelerek el marifetlerini göstererek, börek, gözleme ve çörek yaparak sattıklarını anlatan Yardım Sevenler Derneği Şube Başkanı Nurten Büyüksaraçoğlu, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kırşehir Şubesiyiz. Çoğunluğu emekli öğretmen dokuz arkadaşımızla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kazancımızın tamamını da üniversitede okuyan öğrencilere burs olarak aktarıyoruz” dedi.

        “Ortak hedef öğrenciye burs, temel esas gönüllü çalışma”

        Kırşehir’de kendilerini yardım etmek amacıyla tercih edenlerin sayısının da fazla olduğunu aktaran Büyüksaraçoğlu, “Temel esasımız emekli olan öğretmenlerimizin çocuklarımıza yardımcı olmak adına gönüllü olarak çalışması, börek yapıyor, çörek açıyor ve çeşitli yiyecekler hazırlıyoruz. Amacımız öğrencilerimize kazancımızla yardımcı olabilmek” diye konuştu.

        Kırşehirlilerin bir börek alıp yardımcı olmak için iki börek parası bıraktığını anlatan emekli öğretmen Semra Tulğa ise açıklamasında, “Emekli öğretmenim Yardım Sevenler Derneğinde gönüllü olarak çalışıyorum. Yönetim Kurulu üyesiyim. Arkadaşlarımızın hepsi özveri ile çalışıyor. Bizde burada olduğumuz zamanlarda fahri olarak çalışıyoruz.

        Öğrencilerin hepsine değil ihtiyacı olanlara burs veriyoruz. Eğitim, uzun süreli ve masraflı bir süreç. Ailelerin ve çok ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını karşılayamayanların yanında oluyoruz. Ailenin 2 çocuğu oluyor üniversiteye gidiyor ama geliri çok fazla değil. Bilhassa bu durumları göz önünde bulunduruyoruz. Ebeveyni olmayanlara destek oluyoruz. Sağ olsun arkadaşlarımızın çoğu da bu noktada bizlere yardımcı oluyor. Bizlere bir börek parası yerine iki börek parası bırakıp gidiyorlar. Çocuklara bizim de bu şekilde katkımız olsun diye. Kırşehir halkı özverili bizlerde özverili çalışıyoruz. Eğitim için çocuklarımıza ne kadar yardımcı oluyorsak bizde mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa