Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği, hekim dışı personele ödenen döner sermaye ödemelerinin sağlık çalışanlarının çalışma hevesini kırdığını açıkladı.

        Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin Yavuz tarafından yapılan yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        "Kırşehir’ de 2. Basamak bir hastane’nenin olmayışı ve Kırşehirlilerin yanı sıra civar il ve ilçelerden hasta müracaatları düşünüldüğünde özellikle iş yükünün bir hayli arttığı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan arkadaşlarımıza yapılan bu haksızlığın bir an önce giderilmesini istiyoruz. Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Türkiye genelindeki poliklinik hizmetleri ile yatak sayısı bakımından aynı ölçekli hastanelere göre hasta müracaatı ve müdahale ortalaması çok

        yüksek olmasından dolayı belirlenen personel standardı ve PDC durumu yetersiz kalmaktadır. Bu durumun neticesinde özellikle 24 saat esasına göre mesai yapan arkadaşlarımızın çoğu gün aşırı nöbet tutmak zorunda kalmaktadırlar. Bu durum arkadaşlarımızı gerek fiziken gerekse ruhen yormakla birlikte ailevi ve sosyal ilişkilerini olumsuz etkilemektedir. Bu kadar yoğun ve yorucu bir iş ortamında özveri ile görev yapan sağlık çalışanı arkadaşlarımız ödüllendirileceği yerde alın teri olan ve daha önceki yıllarda gerektiği ölçüde aldıkları döner sermayeden son yıllarda mahrum bırakılmaktadırlar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa