Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaman Kalehöyük Arkoloji Müzesi'ndeki yaz okulu 30 Temmuz’da başlayacak.

        Kalehöyük Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü tarafından her yıl ilk ve ortaöğretim çağı çocuklara yönelik olarak uygulanan yaz okulu etkinliklerinin 2018 yılı programı, hafta içi 09.3012.30 saatleri arasında olmak üzere, 30 Temmuz 09 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl ki yaz okulu etkinliklerinde katılımcı çocuklara; arkeoloji ve müzecilik ile eski eserler ve bu eserlerin önemi ve korunması hakkında genel bilgiler verilecek. Bunların yanı sıra uzmanlar eşliğinde hem eğlendirici hem öğretici uygulamalı çalışmalar yaptırılacak.

        İlk ve ortaöğretim çağındaki çocuklara arkeolojiyi sevdirmek için 2012 yılından itibaren yaz okulu uygulaması yapıldığını belirten Müze Müdürü İzzet Esen, “Söz konusu etkinliklerde uygulamalı arkeolojik kazı çalışması, antik çağda sikke (para) basımı, çömlekçi çarkında çömlek yapımı, çivi yazısı, kilçamur çalışmaları, vitrineser düzenleme çalışmaları gibi arkeoloji ve müzecilik ile ilgili etkinliklerin yanı sıra, drama, arabul etkinliği, çuvalla yürüme yarışması, yumurta taşıma yarışması, halat çekme yarışması gibi eğlendirici çalışmalar gerçekleştirilecek” dedi.

        Müze Müdürü Esen, yapılan çalışmaları yerinde göreme şansına sahip olduklarını ve yaz okulu sonunda katılımcılara katılım sertifikaları verileceğini de belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa