Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırşehir'in Mucur ilçesi sınırları arasında yer alan Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde, flamingolar arasında gezinen turnalar, görenleri şaşırttı.

        Yaz aylarında yağışların azalması ve buharlaşmanın etkisiyle su oranı yüzde 30 seviyelerine kadar düşmesine rağmen gölde konaklamaya devam eden binlerce flamingo, ördek, angıt, martı ve diğer yerli kuşların arasına turnalar da girdi.

        Gruplar halinde geldikleri gölde konakladıktan sonra yollarına devam eden turnalardan kalan bir kaç kuş da yöre halkının "allı turna" diye adlandırdığı flamingoların arasında ayrı bir güzellik oluşturdu.

        Seyfe Gölü Ekoloji Derneği (SEYGED) Başkanı Ömer Çetiner, yaptığı açıklamada, flamingolar arasında turnaların çok sık rastlanmadığını söyledi. Çetiner, "Su oranının azalmasına rağmen bölgede güzellikleri görmeye devam ediyoruz. Gölde; binlerce flamingoyu görmeye devam etmekteyiz. Martılar, angıtlar, ördekler, sunaların sayılarında bu yıl artış var. Bölgemiz de çıkrıkçı kuşlarını da görebilme şansımız var. Bölgede çok özel bir duruma şahit olduk. Normalde turnaların göç zamanı çoktan geçmesine rağmen binlerce flamingo arasında turna görebiliyoruz. Turnayı benimsemişler ayrışmadan beraber yaşayabiliyorlar" dedi.

        Türkiye'deki göçmen kuşların iki farklı göç yollarının birinin üzerinde bulunan Seyfe Gölü, geçmişte 187 kuş türüne ev sahipliği yapması, dünyada nesli tükenmekte olan 27 kuş türünü barındırması ve endemik bitkileriyle biliniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa