Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mevsimsel yağışların etkisiyle Seyfe Gölüne kuş akını başladı.

        Kırşehir'in Mucur İlçesi sınırlarında yer alan Türkiye'nin önemli sulak alanlarından bir tanesi olma özelliğini taşıyan Seyfe Gölü, mevsimsel yağışlarla birlikte kuşların akınına uğradı. Bölgeye gelen kuş akını ile ilgili konuşan Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner, mevsimsel yağışların bölgede bakış açısına göre görsel güzellik sunduğunu söyledi. Çetiner, "Mevsimsel yağışlarla birlikte sulak alan olan Seyfe'de yeni misafirlerimizi de görüyoruz. Çeltikçi kuşları ortam biraz daha düzgün olduğu zaman gölde konaklayan kuşlarımız. Çeltikçi kuşları, koyu kahverengiden koyu yeşile kadar bakış açısına göre güzel bir görünüm sunuyor. Ördekleri, angıtları, filamingoları, martıları bölgede görebiliyoruz" dedi.

        Gölde su oranının yüzde 50 civarında olduğunu belirten Çetiner, "Son yağışların etkisiyle gölde yüzde 50'lik su seviyesine ulaştık. Çok fazla suyumuz yok ama mevsimsel şartlara göre gölde bizleri mutlu edebilecek kadar bir su oranımız var. Seyfe Gölünü besleyen Seyfe göletinde ise maalesef su yok. Üstelik gölet alanı gölün on binde biri kadar bir alan. Alanda taban geçirgen olduğu için su havzaya iniyor. Seyfe Gölünde ise taban geçirgen olmadığı için su göl yüzeyine kalıyor" diye konuştu.

        Flamingoların sığ suyu tercih ettiğini anlatan Çetiner, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Kuşların konaklaması gölün durumuna bağlı, biz istesek de istemesek de kuşlar göç yolu üzerinde olduğu için bölgeye uğruyor. Fakat kuşların konaklaması gölün durumuna bağlı. Göl ortamı güzelse kuşlar konaklıyorlar. Değilse kuşlar konaklamadan devam ediyorlar. Yağışlar ve çorak toprağın etkisiyle gölde su gözüküyor. Yağışlar devam etmezse belli noktadan sonra göl kuruma noktasına gelir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa