Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırklareli’de, “Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında, tarla günleri düzenlendi.

        Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca uygulanan "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında, Pehlivanköy İlçe Müdürlüğü ve Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile 20182019 yıllarında uygulanmak üzere hazırlanan "Kırklareli İli, Pehlivanköy İlçesi Yeni Tescil Edilmiş Mısır Çeşitlerinin Tanıtılması ve Yaygınlaştırılması Projesi", bir diğer adıyla "Trakya'ya Mısırın Aga'sı Geliyor" isimli projenin tarla günü Kuştepe köyünde gerçekleştirildi.

        Pehlivanköy Kaymakamı Kerem Yenigün yaptığı konuşmada, projede emeği geçen tüm taraflara teşekkür ederek bu tür çalışmaların, artması ilçe bölge ve tüm ülkeye önemli katkı sağlayacağını belirtti. İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Ali Doğan da, proje kapsamında ekimi yapılan silajlık mısır çeşitleri hakkında bilgilendirme yaptı.

        Daha sonra söz alan Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Duman, proje konusunda yapılan çalışmalar ve verimler hakkında detaylı bilgileri katılımcılarla paylaştı. Ahmet Duman yerli mısır tohumlarının önemi ve ekim alanlarının yaygınlaştırılması amacıyla yapılan çalışmaların desteklenmesini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

        Düzenlenen tarla gününe Pehlivanköy Kaymakamı Kerem Yenigün, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, Şube ve İlçe Müdürleri ile teknik personel ve çevre köylerden üreticiler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa