Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırklareli’nin Vize Devlet Hastanesi'nde, “Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” değerlendirme toplantısı yapıldı.

        Türkiye’de bebek ve çocuk sağlığına yönelik olarak hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak 1991 yılından beri “Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmekte. Program kapsamında tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra ilk yarımbir saat içerisinde anne ile bebeğin ten teması sağlanarak emzirmeye başlanması ve ilk 6 ay sadece anne sütünün verilmesi, 6. aydan sonra ek gıdalar ile birlikte 2 yaş ve ötesi emzirilmeye devam edilmesinin sağlanması ülke politikası haline geldi. Bu kapsamda Türkiye’de bulunan hastaneler bu unvanı almak için çalışmalar başlattı.

        Kırklareli’nin Vize Devlet Hastanesi'nde de “Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” unvanını almak için başlatmış olduğu çalışmalar kapsamında Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından değerlendirme çalışmaları yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa