Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırıkkale’de Dulkadiroğulları'nın kültürel yapısının yaşatıldığı ve bu yıl 18’incisi düzenlenen “Sılai Rahim ve Âşık Serdai’yi Anma Günü” etkinlikleri yapıldı.

        Etkinliğe Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Keskin Kaymakam Vekili Nur Sevinç Özbek, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Ayhan Vural, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra Kırıkkale, Kırşehir, Konya, İstanbul, Kahramanmaraş ve Aksaray’dan çok sayıda vatandaş katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenlik, Kur’anı Kerim tilaveti ve okunan dualar ile devam etti. Şenliğin devamında protokol konuşmaları gerçekleşti.

        Bugün, bizi biz yapan Anadolu’yu Türk yapan değerleri yaşatmak için bir araya geldiklerini ifade eden Vali Haktankaçmaz, “Anadolu’da 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapısı Türklere açıldığı zaman; Türk Boyları, atalarımız akın akın Anadolu’nun dört bir yanına dağıldılar. Dulkadiroğulları da bu boylardan birisiydi ve bugünde farklı illerde varlığını devam ettiriyorlar. Bu tür etkinliklerinin öneminin, bu değerlerin unutulmamasını sağlamak, bizi biz yapan değerleri çocuklarımıza, genç nesillerimize aktarmaktır” dedi.

        Protokol konuşmalarının ardından etkinlik, mehteran gösterisi ve yerel sanatçıların konserleriyle devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa