Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı D.E. ile Şerife Cesur Devlet Hastanesi hemşiresi H.B. arasında yaşanan darp olayına ilişkin AK Parti İlçe Başkanı Kadir Çakıroğlu, basın açıklamasında bulundu.

        AK Parti İlçe Başkanı Kadir Çakıroğlu, ilçe binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şiddete dair suçlamaların gerçeği saptırmaktan başka bir amacı olmadığını söyledi. Ortada şiddet uygulandığına dair bir kanıt olmadığı gibi ifadelerin iftiradan ibaret olduğunu belirten Çakıroğlu şunları söyledi:

        “24 Haziran 2018 tarihindeki cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri sonrasında sosyal medya üzerinden AK Parti Sulakyurt İlçesi Kadın Kolları Başkanımıza hitaben paylaştığı video sonrasında meydana geldiği iddia edilen hususla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. Konuda iddia edildiği gibi hasta ya da hasta yakını tarafından sağlık çalışanlarına karşı yapılan bir davranışla herhangi bir bağlantısı bulunmadığı gibi, şiddete dair suçlamaların gerçeği saptırmaktan başka bir amacının da olmadığı ortadadır. Zira ortada şiddet uygulandığına dair bir kanıt olmadığı gibi ifadeler iftiradan ibarettir. İlçe Kadın Kolları Başkanımız, İlçe Devlet Hastanemizin yemekhanesinde firma elemanı olarak çalışmakta olup, dayanak gösterildiği gibi hasta ya da hasta yakını değildir. Aksine şiddete uğradığı yalanı ile kamuoyu oluşturma gayreti içerisinde olan hemşire tarafından sosyal medyadan paylaşılan video ile onuru zedelenmiştir. Sulakyurt Devlet Hastanesinde hemşire olarak görev yapmakta olan şahıs, bir kamu çalışanı olmasına rağmen, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddesine (tarafsızlık ve devlete bağlılık: Madde 7(Değişik: 12/5/1982 2670/2 md.) göre devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar gereklerine aykırı olarak seçim süreci boyunca bir siyasi partinin çalışmalarında aktif görev almıştır. AK Parti Sulakyurt İlçe Kadın Kolları Başkanımız, siyasi sorumluluğu ve siyasi terbiyesinin dışında bir davranış sergilememiş olup, teşkilat olarak bu hususun da takipçisi olacağımızın da bilinmesini isteriz.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa