Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırıkkale’de fedakar baba oğlunun marketlerde satılan yumurtalardan yemediğini fark edince organik yumurta üretimi için tavuk çiftliği kurdu.

        Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine bağlı Sarımbey köyünde yaşayan emekli 60 yaşındaki Surullah Şahin, köye döndükten sonra oğlunun marketlerde satılan yumurtaları yemediğini fark etti. Fedakar baba, komşularından aldığı 10 tavuğun organik yumurtalarını oğlunun yediğini görünce tavuk çiftliği kurdu. Baba Surullah Şahin, doğup büyüdüğü köye yerleştikten sonra organik yumurta üretmeye başladı. Bu durumdan oldukça memnun kalan baba Şahin, daha sonra “ataks” cinsi 500 tavuk alarak organik yumurta üretimine başladı. Tavuklardan günlük 300 yumurta alan baba Şahin, hem oğluna günlük olarak taze ve doğal yumurta yediriyor hem de yumurtaların satışını yaparak aile bütçesine katkı sağlıyor. Gün boyunca tavuklarla vaktini geçiren Şahin, adeta tavuklarla sohbet ediyor ve stresini atıyor.

        Şahin, "Oğlum yumurta yemiyordu. Bu da bir baba olarak beni üzüyordu. Emekli olduktan sonra köye geldiğimizde herkes yumurta yerken benim çocuğum yumurta yemiyordu. Bu da benim dikkatimi çekti. Köyde böyle bir şey yapmamızı önerdiğimde oğlum da sıcak baktı. Yumurta tavuğu yaparak bu işi başardıktan sonra çocuk yumurta yemeğe başladı. Bu da benim için sevindirici bir şey oldu. Her şeyden aldığı gıdayı yumurtadan alamıyordu. Şimdi yumurta yemeğe başladı. Günlük 23 tane yumurta yiyor. Bu da bizi sevindiriyor. Herkesin böyle bir şey yapmasını, herkesin böyle bir tesis kurmasını isterim. Biz de yapabildiğimiz kadar eşe dosta, çevremize yararlı olmaya çalışıyoruz. Her şeyimiz organik. Sırf ondan dolayı herkesin gelip görmesini, bu işe başvurmasını isterim. 2 yıldır bu işle uğraşıyorum aynı zaman da çiftçiyim" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa