Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Rusya müfettişlerin Çarşamba Duma'ya gireceğini açıkladı

        Fransa, ABD ve İngiltere tarafından Cumartesi günü, kimyasal saldırıları önleme amaçlı, Suriye'de üç ayrı hedefe füze saldırları düzenlenmiş ve rejimin kimyasal silah depolarının hedeflendiği açıklanmıştı.

        Fransa Cumhurbaşkanı Macron saldırıların uluslararası toplumun onurunu kurtarmak için gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

        Fransa Dışişleri Bakanı ise Duma bölgesine Rus ve rejim askerlerinin girmesinin ardından muhtemel delillerin temizlendiğini belirterek yine de müfettişlere tam yetki ve izin verilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

        Rusya kimyasal silahlara dair görüntülerin İngiliz istihbaratının desteği ile çekilen yanıltıcı görüntüler olduğunu iddia ediyor.

        Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) Başkanı Ahmet Üzümcü, Pazartesi günü, beş gündür Şam'da olan bazı müfettişlerin, olayın üzerinden 11 gün geçmesine rağmen bölgeye sokulmadığını açıklamıştı. Olayın üzerinden 11 gün geçti.

        Rajim gazetecilere Duma turu düzenledi

        Bölgeye 10 milyon dolarlık yardım yapılacağını açıklayan Suriye Finans Bakanı Maamoun Hamdan bu yeterli gelmezse yeniden duruma bakılacağını ifade etti.Şehirde 15 farklı bölgede kontrol noktaları oluşturulduğu ifade edildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa